Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Ciutadans aposta perquè els partits siguin responsables civils dels casos de corrupció

11 de Maig de 2015, per Redacció
  • El candidat de Ciutadans a Reus, Juan Carlos Sánchez, ha visitat el barri Niloga

    Cedida

  • Cedida

El candidat de Ciutadans (C’s) a l’alcaldia de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha explicat, aquest dilluns, que quan la seva formació entri a l’Ajuntament, “una de les prioritats serà dotar el consistori de la màxima transparència possible, cosa que ara li fa molta falta”. En una roda de premsa celebrada al barri Niloga, on l’alcaldable ha visitat comerços i ha explicat als veïns el seu projecte per a Reus, Sánchez ha destacat que “la transparència està a l’ADN de Ciutadans" ja que "no concebem una manera de gestionar que no es pugui ni s’hagi d’explicar”.

Així mateix, el candidat ha destacat que l’Ajuntament de Reus “ha d’explicar la gestió pública en tots els àmbits: el del mateix consistori, les empreses municipals, els patronats o els consorcis”. De fet, una de les propostes que Ciutadans de Reus inclou al seu programa electoral és “proposar l’obligació d’informar a tots els ciutadans sobre tot allò referent a les arques públiques, és a dir, obligarem el consistori a publicar totes les dades referents als costos de les obres públiques, inversions econòmiques, despeses pròpies de l’Ajuntament, sous de càrrecs i funcionaris, així com les empreses, entitats o particulars beneficiaris de qualsevol quantitat de diners procedent del consistori".

 El candidat de C's ha explicat també que és necessari “publicitar al màxim a quines entitats i col·lectius es lliuren els ajuts i subvencions, per evitar favoritismes o cap discriminació. Les subvencions que ha donat el govern de CiU-PP són opaques, i això no fa més que generar desconfiança”.

Per últim, Sánchez proposa que per lluitar contra la corrupció és "els partits siguin responsables civils subsidiaris, perquè assumeixin i reparin els danys econòmics produïts a les arques municipals en els casos de corrupció demostrats amb sentència condemnatòria en ferm. Si un regidor es queda uns diners que no li corresponen i no ho torna, ho haurà de fer el seu partit”.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari digital ciutadans reus al barri niloga

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics