Divendres, 26 d'Abril de 2024

Pellicer: 'No permetré que un jutge pugui decidir què passa a Reus els propers quatre anys'

Arza assegura que presentarà recurs contra una interlocutòria que no 'té base jurídica'

13 de Maig de 2015, per Enrique Canovaca
  • El regidor Marc Arza, l'alcalde Carles Pellicer i el director de Sagessa, Jordi Colomer

    Enrique Canovaca

"La situació no és casual, ni innòcua, perjudica la imatge de les persones i de la ciutat. No ho puc tolerar. Ens dol profundament que hi hagit partits que s'abonin al mal sentit de lleialtat institucional i ciutadana", ha afirmat Pellicer, qui ha "recriminat" al jutge la seva actuació respecte a Marc Arza. A més, Pellicer ha criticat durament que ni el Ministre de Justícia, Rafael Català, ni el president de l'Audiència de Tarragona, ni el de la fiscalia al territori hagin contestat a les queixes presentades formalment, per escrit o per telèfon. "El menyspreu que es pot tenir cap a una ciutat no es pot tolerar", ha reblat.

"Francament, el procés judicial i les actuacions són insoportables. És una instrucció guiada més per la subjectivitat i els errors que per l'objectivitat que ha de regir a un servidor públic". Són paraules de Pellicer directament dirigides al jutge del cas, Diego Álvarez de Juan. "La meva total confiança en la persona de Marc Arza, en totes les seves actuacions. El responsable final sóc jo", ha conclòs Pellicer, per acabar remarcant que l'obligació del consistori "és impulsar l'activitat econòmica de totes les empreses de Reus".

Arza: 'Una imputació sense base jurídica'

"Allò que vaig fer amb Traiber és el que he fet amb dotzenes d'empreses de Reus, ajudar-les a aconseguir reunions amb públics o privats", ha assegurat Arza, qui ha negat que en la reunió celebrada amb el cap de traumatologia de l'Hospital de Sant Joan, Álfredo Rodríguez, hi hagués cap mena de pressió, com sí afirma el propi professional. Segons ha explicat el regidor, la reunió, a la qual també va assistir un responsable directiu de Sagessa i el propi Luís Márquez, director de Traiber, es va realitzar per tal de conèixer perquè una empresa de Reus que havia estat facturant durant anys a l'Hospital va deixar de fer-ho. "Tampoc es va parlar de la qualitat de les pròtesis", ha assegurat el regidor.

El número 4 de la llista de CiU ha negat amb rotunditat que tingués qualsevol influència per aconseguir que Sagessa contractés a Traiber, entre d'altres qüestions, perquè ell no és conseller del Grup Salut "i l'empresa va facturar zero durant l'any 2013", quan es va produir la reunió a l'Hospital i el correu que ha fet públic el jutge d'Innova en el qual Arza demana a Gomis que "en igualtat de condicions" es primi un empresari local. El concurs mai es va arribar a fer, un argument que agafa el regidor per a defensar-se. A més, considera que el correu "no és inculpatori, sinó exculpatori", ja que "és de sentit comú, que amb lliure competència, si hi ha igualtat de condicions" es doni un plus a aquelles empreses d'aquí, que "poden donar serveis addicionals".

Arza també ha volgut desmuntar l'afirmació del jutge que ell s'ha negat a contestar a la pregunta de si volia influir en favor de Traiber. "M'he negat a contestar una pregunta binària, de sí o no, perquè no crec que aquesta qüestió es pugui respondre així. Tres segons després, he donat explicacions". Per tot plegat, el regidor considera que la base jurídica de la imputació "és fluixa" i presentarà un recurs contra la interlocutòria a l'Audiència Provincial". "Se m'imputa per haver intentat intercedir en un concurs que mai va existir i on no represento res", ha insistit Arza, qui creu que els jutges "haurien de ser més curosos" en les seves acusacions, més quan es tracta d'una persona que té responsabilitats polítiques.

"Fer això ara, a pocs dies de les eleccions, no sé si és trist, frívol i probablement no és casual", ha continuat el regidor, qui diu estar "tranquil" per aquesta imputació. Això sí, Arza ha reconegut que coneixia la difícil situació econòmica de Traiber abans de fer la reunió a l'Hospital de Sant Joan amb el cap de traumatologia, però ha matisat que durant aquests anys moltes empreses de Reus han patit problemes d'aquest tipus. Per tant, no seria una qüestió determinant per unes suposades pressions que ell nega amb rotunditat, malgrat que Álfredo Rodríguez sí les corrabora.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan  15 de Maig de 2015

yo al contrario

siempre he votado CIU, pero esta vez dejare de votarles, el acercamiento al independentismo
tando en Barcelona como en nuestro ayuntamiento no es de recibo, yo entiendo que un alcalde que es de todos tiene que ser neutral pues es alcalde de todos y todas, ademas
por todo lo que esta pasando me da la sensación que es la puntilla para sacarlos de la alcaldia, asi que unos se van y otros se quedan

Un d'esquerres  14 de Maig de 2015

Per primer cop em disposo a votar CiU

Oh! Quin home tan feroç! Si més no, així es ven el Sr. Francesc Vallès en campanya. Per distingir-lo dels que volen poder dins d’Espanya dels que secunden el procés d’Independència de Catalunya, aquest cop votaré al Sr. Pellicer malgrat no sigui del tot sant de la meva devoció i el trobi massa poruc o ambigu pel que fa a l’alliberament nacional. Lamentablement el PSC aprofita, buscant rèdit electoral, els passos d’un jutge instruït en provar de caçar CiU i tornar a la cleda al President Mas i amb ell tots els indepenedentistes en general. Només per això, partits com les del PSC i Ara Reus, que per interessos partidistes i no pas de Ciutat demanen la dimissió de l’actual Alcalde, compten amb el meu absolut rebuig a favor de Marc Arza, Teresa Gomis i CiU al capdavant de Reus. Per primer cop em disposo a votar Convergència per enfortir el sobiranisme i acabar la partida, si aconseguim deixar de ser presoners d’Espanya i dels seus tribunals.