Dimecres, 16 d'Octubre de 2024

Un Consell de les Arts, principal proposta del PSC en matèria cultural

14 de Maig de 2015, per Redacció
  • Francesc Vallès, en una imatge d'arxiu

     

El candidat a l’alcaldia del PSC, Francesc Vallès, ha anunciat, aquest dijous, la seva intenció de crear un Consell de les Arts a Reus per tal d’implicar a tota la ciutadania, i en especial a les entitats de creació i promoció cultural, en la presa de decisions que s’hagin d’emprendre en aquesta matèria. “Aquest òrgan independent vetllarà per la difusió, la promoció, el foment i el suport de la creació artística a la ciutat”, ha assegurat Vallès que ha urgit a la implicació de tota la ciutat “per aixecar la lamentable situació que travessa Reus en un àmbit que sempre havia estat un buc insígnia de la ciutat”.

“El que ha passat amb la Cultura en aquesta ciutat no té nom; Reus és Cultura”, ha reblat el candidat socialista que ha destacat la pèrdua de pes de la ciutat, “és necessari que entre tots aconseguim que Reus torni a ser el referent cultural del país que sempre havia estat”.

Vallès també ha refermat la seva aposta pel foment de la cultura de base i ha recordat la proposta socialista de crear un nou espai de creativitat i producció cultural a disposició dels artistes locals a l’antic edifici del Vapor Vell. “Els artistes de base han de tenir un lloc on desenvolupar la seva creació, i un Ajuntament que doni suport a la Cultura ha de proporcionar les eines i els espais per facilitar que així sigui”, ha afirmat Vallès.

El Vapor Vell esdevindria doncs en un espai interdisciplinar en el qual pugui haver intercanvi d’idees, de promoció i recerca, de creació, innovació i difusió de la cultura. “La cultura a Reus ha de bullir des de la base, com sempre havia fet”, ha defensat Vallès.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges