Dissabte, 12 d'Octubre de 2024

El ministre de Sanitat: 'Que els culpables de les pròtesis de Traiber ho paguin davant la justícia'

Alfonso Alonso assegura que la prioritat és fer un seguiment dels pacients afectats per corregir possibles disfuncions

21 de Maig de 2015, per ACN
  • El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, visitant una teràpia amb gossos al centre de l'Associació de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta de Tarragona, acompanyat de l'alcaldable del PP, Alejandro Fernández

    ACN

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, ha defensat que el ministeri va actuar "amb diligència" quan va tenir coneixement de la denúncia segons la qual aquesta empresa "estava falsificant fitxes de caducitat i actuava amb la llicència caducada". Alonso ha indicat que, a través de l'Agència Espanyola del Medicament, es van posar els fets en coneixement de les comunitats autònomes, que es va ordenar la paralització de les actuacions de l'empresa i que el cas es va posar en coneixement de la fiscalia.

El ministre del govern espanyol ha apuntat que, precisament a través d'aquesta agència, també han demanat personar-se com a part perjudicada en el cas. Alonso ha subratllat que, "des del primer minut" es va estar en contacte amb la Generalitat, i ha remarcat que, ara, el més important "és que es faci un seguiment de totes les persones que tinguin alguna d'aquestes pròtesis per garantir que no hi hagi cap disfunció i, en cas que hi sigui, que es pugui corregir".

El ministre ha demanat que "els culpables ho paguin davant la justícia" i que el sistema sanitari s'ocupi de les persones que s'hagin vist perjudicades. "Nosaltres esperarem a saber què diuen els tribunals per saber què va passar", ha etzibat. A més, Alonso ha avançat que s'està treballant en la redacció d'una nova directiva europea per millorar "decisivament la traçabilitat de les pròtesis i els medicaments", per aportar més garanties als ciutadans.

Alfonso Alonso s'hi ha referit aquest dijous des del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, on ha visitat les instal·lacions de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta acompanyat del candidat del PP a l'Ajuntament, Alejandro Fernández. L'alcaldable ha subratllat que les polítiques socials i les discapacitat són una prioritat per al PP, i ha recordat que La Muntanyeta es beneficiarà d'una subvenció de 500.000 euros del ministeri.

El ministre ha expressat el seu suport al candidat tarragoní i s'ha mostrat convençut que aconseguirà l'alcaldia perquè, a banda de l'amor per la seva ciutat, ha dit, "té un projecte de futur". Alonso ha subratllat que la societat espanyola està "carregada de valors i de gent amb compromís" i que Espanya és "el país de la solidaritat". En aquest sentit, ha destacat l'impuls d'una nova llei del tercer sector d'acció social per reforçar les 30.000 entitats en actiu a l'Estat i d'una llei del voluntariat per reconèixer i enfortir la tasca dels 6 milions de voluntaris.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges