Diumenge, 21 de Juliol de 2024

Reus baixa dels 9.000 aturats sis anys després

La baixada del darrer mes ha estat del 3,37% a la capital del Baix Camp

02 de Juliol de 2015, per Redacció/ ACN
  • Una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), en una imatge d'arxiu

    ACN

Reus registra aquest mes de juny un total de 8.906 aturats, una xifra que per primer cop en sis anys se situa per sota de la barrera de 9.000 desocupats, segons dades del Servei d'Ocupació de Catalunya. La darrera vegada que es va baixar d'aquest nombre d'aturats va ser l'octubre del 2009. Des de llavors, la desocupació no ha deixat de créixer fins superar les 11.000 persones. Ara, però, la tendència és a la baixa.

Durant el juny, hi hagut una reducció de 310 persones desocupades, un 3,37% menys respecte al maig. La baixada internaul és més gran, de 724 persones i un 7,52%. No obstant, la capital del Baix Camp es troba lleugerament per sota dels descensos registrats a la demarcació de Tarragona i a Catalunya.

2.687 persones menys sense feina a la demarcació

La demarcació de Tarragona va tancar el mes de juny amb 2.687 persones menys a les llistes de l'atur que en el mes anterior, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Es tracta d'una caiguda de -4,37%. Ara la xifra total d'aturats se situa en els 58.858, 6.297 menys que fa un any, de manera que el descens des del juny del 2014 ha estat del 9,66%. La baixada de l'atur al conjunt de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre ha estat superior a la global de Catalunya, on al mes de juny el descens ha estat del -3,95%.

A Catalunya, 20.952 aturats menys

El nombre de persones aturades al juny es va situar en 510.947 desocupats, cosa que suposa un descens de 20.952 aturats en relació amb el maig i és el cinquè mes consecutiu de caiguda de l'atur. Aquest descens és en xifres absolutes el més baix que s'ha registrat en un mes de juny dels últims tres anys, segons les dades de la sèrie històrica del Ministeri.

En percentatge, però, la caiguda ha estat del 3,94%, la xifra més alta en aquest mes dels últims 19 anys. En relació amb el juny de l'any passat, el nombre de persones sense feina s'ha reduït de 59.267 persones i amb aquesta caiguda s'acumula un període de dos anys complets de descensos de la desoc.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges