Dimarts, 10 de Setembre de 2024

Cambrils celebrarà la Setmana de la mobilitat sostenible i segura amb activitats obertes

08 d'Octubre de 2015, per Redacció
  • S'han programat diverses pedalades populars pels carrers de Cambrils

    Reus Digital

Cambrils acollirà entre el 12 i el 18 d’octubre una sèrie d'activitats organitzades per la Policia Local de la vila i Aparcam en el marc de la setmana de la mobilitat sostenible i segura, que es desenvolupa sota el lema europeu ‘Tria. Canvia. Combina'.

Des de l'organització de l'activitat s'ha destacat que l'objectiu de la cita és "estimular un comportament ciutadà en relació amb l’ús del vehicle que sigui compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, la protecció de l’aire i el consum racional de recursos energètics", a més d'impulsar l’ús de mitjans de transport sostenibles entre la població.

Així, i per tercera vegada es durà a terme l’activitat ‘Temps de passeig’, una transformació durant unes hores d’un tram de carrer convencional en un "carrer per conviure", assenyalen fonts municipals. Es tractarà d’un espai on el vianant té la prioritat per gaudir de la convivència i el contacte ciutadà i on els infants podran passejar. Per tal de fer-ho possible, es tancarà el trànsit de vehicles al carrer Pau Casals (excepte pels veïns amb entrada d’aparcament) entre els carrers Drassanes i Barques. Aquests talls tindran lloc del 15 al 17 d’octubre i en la franja horària de 5 a 8 de la tarda.

Una altra de les iniciatives que tindran lloc durant aquests dies és la campanya ‘Viatja i guanya’. Totes aquelles persones que utilitzin el bus urbà del 13 al 16 d’octubre rebran una butlleta amb la qual podran participar en el sorteig de xecs regal per comprar en establiments associats a la Unió de Botiguers de Cambrils, entitat col·laboradora d’aquesta iniciativa.

La bicicleta, una bona alternativa de transport

Per tal de fomentar l’ús de les bicicletes entre els ciutadans, també s’han programat tres pedalades que tindran lloc el dimecres 14, el dijous 15 i el diumenge 18 d’octubre, totes organitzades per centres escolars de la població i amb la col·laboració d’AMPES i la Unitat dels Agents Escolars de la Policia Local de Cambrils.

D'altra banda, ATM Camp de Tarragona i Aparcam facilitaran material promocional per als participants. A més, es proporcionarà informació als assistents del biciregistre, un sistema d’identificació de les bicicletes mitjançant un adhesiu de difícil destrucció que deixa un número permanent al quadre de la bicicleta. Aquest registre acredita la propietat de la bicicleta i en facilita la identificació en cas de robatori.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics