Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Falset celebra aquest dimecres la Festa de Sant Blai

Al vespre tindrà lloc la tradicional cercavila davant la capelleta del sant

03 de Febrer de 2016, per Redacció
  • La capital del Priorat ha organitzat un seguit d'actes per celebrar la Festa de Sant Blai

    Cedida

Falset celebra aquest dimecres la Festa de Sant Blai, protector dels mals de gola. La festa és coneguda, entre altres, pel tradicional cóc de Sant Blai, un cóc de recapte de gairebé 20 metres que al vespre és passejat pel poble fins a la capelleta del sant, la més antiga del poble i situada al barri del Malanyet, on es rifa entre els assistents.

Abans, el cóc, així com els 'guinaldos' i els bunyols de vent, seran beneïts a l’església de Santa Maria, solemne benedicció que tindrà lloc aquest migdia, a dos quarts de 2 del migdia. La part més lúdica de la Festa de Sant Blai tindrà lloc al vespre, davant la capelleta del sant, on s’hi arriba després del cercavila del cóc pels carrers del poble, amb l’acompanyament de la Banda de Música Vila de Falset.

Bunyols de vent, vins rancis i dolços

Un cop arribats al Malanyet, s’iniciarà la ballada de sardanes i tots els presents seran convidats a tastar bunyols de vent i vins rancis i dolços. En acabar, es farà la rifa del cóc entre els assistents. La festa es clourà un cop el cóc sigui dut fins a la casa de l’afortunat al compàs de la banda de música. La Festa de Sant Blai és organitzada pel Centre d’Estudis Falsetans i compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament.

D'altra banda, Falset també té preparada una festa que tindrà lloc el dissabte a partir de les 5 de la tarda, hora en la qual partirà la rua des de la plaça de la Quartera en direcció al pavelló poliesportiu, on hi haurà sorpreses i berenar per a tots els assistents. Arribada la nit, el Carnaval prosseguirà amb les actuacions dels dj’s Ismael Cantos, Alba Roso, Toni B. i Xavi Art.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges