Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Amposta inaugurarà mónFILMAT, el primer festival internacional de cinema i paisatge

El festival comptarà amb estrenes com 'La propera pell' d’Isa Campo i Isaki Lacuesta o 'El Perdut' de Christophe Farnarier

01 de Juny de 2016, per Redacció
  • Fotograma de 'La propera pell', pel·licula que obrià el festival

    Castingsingular.com

  •  

  •  

  •  

La mostra de cinema Paisatge Actor es redefineix enguany en el festival internacional de cinema i paisatge mónFilmat, que se celebrarà entre els dies 1 i 9 de juliol a Amposta i a diverses localitats de les Terres de l’Ebre. El festival pretén allunyar-se de l’etnografia i el naturalisme i fer del paisatge l’autèntic protagonista del discurs. MónFilmat consta de quatre seccions on es projectaran més de 20 films que van del documental a la ficció, atenent de manera especial els curtmetratges de nova creació i la producció de temàtica local. 

La secció competitiva, sota el nom de Tossal, està dedicada a llargmetratges. En aquest marc competitiu es presentaran pel·lícules com 'El perdut', de Christophe Farnarier, Biznaga de plata a Màlaga a la millor pel·lícula, director i actor. També hi haurà l’estrena espanyola d’'I Am Belfast', de Mark Cousins; 'Valley of Love', de Guillaume Nicloux, protagonitzada per Isabelle Huppert i Gerard Depardieu, o 'Kaili Blues', el debut del xinès Gan Bi que va  guanyar el premi a millor director a Locarno i el guardó Lady Harimaguada d’Or a la millor pel·lícula a Las Palmas.

La secció Ullals està dedicada a la pre-estrena d’obres inèdites al territori. Així es podran veure produccions com 'Sunset Song', de Terence Davies, o 'Quatretondeta', de Pol Rodriguez, protagonitzada per José Sacristán, Laia Marull i Sergi López. La secció dedicada a les obres sobre temàtiques locals és la Ribera, en la qual s'hi estrenarà 'Mar de fons', d’Ariadna Rodríguez Macià. També es presetnarà 'El olivo', el darrer llargmetratge d’Icíar Bollaín que ha estat rodada al Baix Maestrat. Per últim, la secció Aluet està dedicada a curtmetratges seleccionats a partir d’una convocatòria internacional.

El jurat concedirà el premi MónFilmat a la millor pel·lícula de la secció Tossal i també hi haurà el guardó del públic al millor curtmetratge, per votació popular. El festival s’inaugurarà el dia 1 de juliol amb l’estrena a la demarcació de Tarragona de 'La propera pell' d’Isa Campo i Isaki Lacuesta, protagonitzada per Emma Suárez, Sergi López i Àlex Monner. El film va guanyar al Festival de cinema espanyol de Màlaga la Bizanga de plata a millor direcció i millor actriu i va clausurar el D’A (Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona).

Estrena de Kino Tarragonil

Com a novetat, MónFILMAT acollirà la primera edició a l’Estat espanyol de Kino Tarragonil, un moviment nascut l’any 1999 a Montreal, Canadà, i que reuneix a professionals i amants del món cinematogràfic i de la creació artística que crearan un curtmetratge en un temps límit de 54 hores. El resultat del projecte es mostrarà en el festival en una projecció pública.

La seu principal de mónFILMAT estarà a Amposta. Les projeccions es realitzaran al Casino Amposta, als Multicinemes UCC i al Centre d’Art Lo Pati. A més, hi haurà tres sessions a l’aire lliure en punts emblemàtics de les Terres de l’Ebre com la Pedrera de Les Moles a Ulldecona, el Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita i la Casa de Fusta, enmig del parc natural del Delta de l’Ebre.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital Reus Diari Digital cartell festival de cinema mónFILMAT
reusdigital Reus Diari Digital cartell festival de cinema mónFILMAT
reusdigital Reus Diari Digital cartell festival de cinema mónFILMAT

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges