Dijous, 29 d'Agost de 2024

El PSC demana un pacte en benefici de les infraestructures del territori

El primer secretari de l’agrupació de Reus, Francesc Vallès, llança aquesta proposta durant la presentació de les candidates del Baix Camp, Diana Salvadó i Sofia Acosta

06 de Juny de 2016, per Redacció
  • Desquerra a dreta, Diana Salvadó i Socia Acosta, Francesc Vallès i Rocío León, també candidata del PSC

    Cedida

Francesc Vallès, primer secretari del PSC de Reus, ha emplaçat als candidats de tots els partits que concorren a les eleccions generals del 26 de juny a signar un pacte de compromís en defensa de les infraestructures del territori. Vallès ha fet aquest proposat durant la roda de premsa de presentació de les candidates del Baix Camp, Diana Salvadó i Sofia Acosta.

Aquest pacte inclouria el rellançament de l’aeroport de Reus (obrir-lo 24 hores, que sigui terminal de càrrega i tenir un punt d’inspecció fronterera), la construcció de l’estació intermodal al sud de l’aeroport, del baixador de Bellisens, el desdoblament de la carretera N-340 en direcció sud i la finalització de l’autovia A-27 de Tarragona a Montblanc. Per Vallès, “per poder aplicar polítiques socials hi ha d’haver creixement econòmic i perquè el territori pugui ser capdavanter en la generació de riquesa, cal impulsar les seves infraestructures”. El primer secretari assegura que aquest compromís, que l’ha anomenat 'Pacte de Bellisens', permetrà “deixar a banda els partidismes i lluitar conjuntament pels interessos del territori”.

Cessió dels terrenys de l’antiga estació de Renfe

Vallès també s’ha compromès, si el PSC té responsabilitats de govern, a impulsar un conveni perquè Renfe cedeixi a Reus els terrenys de l’antiga estació, ara en desús. “Els reusencs podran gaudir d’un nou espai que permetrà connectar dues zones de la ciutat que ara estan separades per una gran barrera física que dificulta l’accés al centre de la ciutat dels veïns de la zona nord”, ha afirmat.

Per la seva banda, la candidata Sofia Acosta ha definit el programa socialista com “un projecte sòlid pensat especialment per a les persones amb dificultats”. En aquest sentit, s’ha referit a recuperar la Llei de la dependència, la sanitat com a un dret universal per a tothom, triplicar la inversió en educació, aconseguir l’ingrés mínim vital per a les persones sense ingressos i a posar em marxa un pla nacional contra la violència de gènere.

La candidata Diana Salvadó ha volgut remarcar que les eleccions del 26 de juny “no són en cap cas una segona volta de les del mes de desembre i ha apel·lat la ciutadania” a exercir el seu dret a vot.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics