Dimecres, 21 d'Agost de 2024

Arxivada la investigació contra Ester Ventura i la seva advocada per desobeir el jutge d'Innova

El magistrat i la fiscalia volien enviar el cas a judici però el seu criteri ha quedat desestimat

06 de Juliol de 2016, per Enrique Canovaca
  • Ester Ventura és una de les investigades en el cas Innova (era la directora econòmico i financera)

    El Punt Avui

L'Audiència de Tarragona ha dictaminat el sobreseïment de la investigació iniciada pel jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, contra Ester Ventura i la seva advocada, Olga Vázquez, per un delicte de desobediència a l'autoritat, segons ha pogut saber Reusdigital.cat. Els fets es remunten al febrer de 2014, quan Ventura i Vázquez van sortir per la porta de l'aparcament dels jutjats de Reus, després que la primera declarés davant del magistrat, i no per la porta principal, on hi eren esperant tots els mitjans de comunicació.

Malgrat que l'auto d'arxivament del cas és del 17 de desembre de 2015, la informació no es coneix fins ara que la fa pública Reusdigital.cat. L'Audiència de Tarragona estima el recurs presentat per les dues investigades i considera que no hi havia una ordre clara i escrita per part el jutge, que només va donar les indicacions de forma oral. L'Audiència va prendre aquesta decisió en contra del criteri del magistrat d'Innova i la fiscalia, que volien enviar els fets a judici.

En l'auto de vuit pàgines, els magistrats Javier Hérnandez (president), Francisco José Revuelta i Jorge Mora posen en dubte les argumentacions del magistrat d'Innova en la descripció dels fets: "És evident que de la plasmació escrita d'una situació viscuda personalment, resultat difícil extraure conclusions sobre el to de les expressions utilitzades o la serietat de les manifestacions". És a dir, els jutges no neguen que es donés una ordre oral de sortir per la porta principal, però l'acta de la secretària judicial "ens permet arribar a la conclusió clara que no hi va haver un mandat judicial adoptat pel jutjat d'instrucció".

"L'acta no reflecteix una ordre o prohibició expressa i determinant, sinó l'existència d'una sol·licitud realitzada pel lletrat de la senyora Ventura i unes indicacions o explicacions donades pel jutge d'instrucció", indica l'auto. Des de l'audiència consideren que "resulta inqüestionable que les simples indicacions, tot i que siguin donades per una autoritat competent per això, en el present cas no poden ser equiparades a un mandat o ordre".

Amb tot, els tres magistrats també posen en dubte el context en el qual Diego Álvarez de Juan va realitzar les indicacions, "concretament de forma oral, a través d'una tercera persona, el lletrat de la senyora Ventura, en una sala de vistes i en acabar l'acte judicial". Per tant, no hi ha "cap garantia" que "d'haver-se produït aquesta ordre o mandat expressada verbalment, la mateixa hagués pogut arribar a ser escoltada" per Ventura i Vázquez.

Per últim, a l'auto s'indica que tampoc existia un requeriment previ del jutge en base als requisits jurídics. Les despeses causades per les diligències del cas es declaren d'ofici. Les dues investigades ja van presentar un recurs contra la decisió de Diego Álvarez de Juan d'imputar-les d'un delicte de desobediència, però el Jutjat d'Instrucció número 1, comandat per Pablo García Abad, el va desestimar. Ara, l'Audiència els hi dóna la raó.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics