Dijous, 05 de Setembre de 2024

Un empresari reusenc, acusat d'estafar més de 40.000 persones

05 de Juliol de 2016, per Redacció
  • Pedro Fort, en una imatge d'arxiu

    Cedida

L'empresari reusenc, Pedro Fort, ha estat trobat als Estats Units, a Florida, després de diversos anys perseguit per la justícia. El motiu és una presumpta estafa a més de 40.000 persones a través de diversos negocis piramidals, que prometien una alta rendibilitat als clients que hi invertien. Segons publica El País, el Grupo Fort oferia la possibilitat d'aconseguir un rendiment diari del 2% mitjançant espais publicitaris en línia, amb negocis com Fort Ad Pays. El cert és, però, que les empreses gairebé no han tingut ingressos i han repartit les aportacions dels nous membres entre els més antics.

Tal com explica el diari, els països amb més víctimes són Espanya, Veneçuela, Mèxic, Colòmbia i França. El Grup Fort s'ha emportat fins al paradís fiscal de Dominica almenys un milió d'euros, tot i que aquesta quantitat podria ser superior. Alguns dels afectats ja han interposat una denúncia sobre aquest negoci piramidal.

Una tècnica senzilla

El grup va començar oferint una rendibilitat de fins al 2% cada dia. Per aconseguir-ho, s'havien de comprar espais publicitaris per a ser penjats en portals del mateix grup, i visitar quatre anuncis al dia. A més, es podien aconseguir més ingressos captant nous afiliats.

Ara, el Grup Fort ha anunciat la posada en marxa de diversos negocis que prometen, tal com diu l'article d'El País, "remuntar la situació". Es tracta d'un casino en línia, domiciliat a Costa Rica i un projecte immobiliari a l'illa de San Andrés, a Colòmbia. A més, els empresaris treballen per llençar ben aviat "un exclusiu perfum".

Tot i les denúncies, el Grup Fort treballa en les darreres setmanes per augmentar els ingressos captant més afiliats amb la venda de noves accions.

Pedro Fort compra una luxosa mansió

Pedro Fort va adquirir amb fons de l'empresa una mansió al luxós barri de Weston, a Miami, pel preu d'1,2 milions de dòlars, segons documents als quals ha tingut accés El País. La compra de la mansió es va fer el febrer de 2015.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  05 de Juliol de 2016

Visca l'efectivitat!

La justícia és lenta però arriba. El problema és com recuperaran els diners tots aquells afectats. Ho veuran en els propers pròxims anys?