Dissabte, 13 de Juliol de 2024

El Taller Baix Camp obrirà un segon Centre Ocupacional descentralitzat a Reus

La nova obertura està prevista per al curs 2017-18 i es farà a l’actual punt de trobada al carrer d’Antoni de Bofarull, de Reus

13 de Juliol de 2016, per Isabel Martínez
  • Local on s'instal·larà el segon Centre Ocupacional descentralitzat a Reus

    Clàudia Ruiz

En la línia del Centre Ocupacional obert fa uns mesos al carrer del Canal, de Reus, el Taller Baix Camp té previst continuar la descentralització d’aquest tipus d’espais terapèutics i assistencials adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual a la ciutat. Segons ha avançat a Reusdigital el director general del Taller, Josep R. Nogués, la previsió és que la propera instal·lació d’aquestes característiques s’obri al carrer d’Antoni de Bofarull durant el curs 2017-18. A diferència de les instal·lacions del carrer del Canal, aquest nou espai destinat a Centre Ocupacional ja forma part de l’entitat en qualitat de punt de trobada, motiu pel qual únicament s’hauria de fer alguna rehabilitació menor a l’indret i l’adquisició de mobiliari per adequar-lo al nou ús que actualment és tan sols de lleure durant la tarda.

Balanç positiu del nou Centre Ocupacional del carrer del Canal

“Hem aconseguit els objectius de millora de l’atenció, d’entorn més familiar i acollidor”, valora Nogués al respecte dels primers mesos en marxa de les instal·lacions del carrer Canal, que dóna servei a vint-i-quatre persones i compta amb 300 metres quadrats de jardí i horta. D’altra banda, Nogués ha subratllat que la implementació paulatina de nous centres d’aquestes característiques redundarà en poder “desmassificar” el Centre Ocupacional del carrer de Víctor Català, on hi ha actualment cent-deu persones, i poder treballar “d’una manera més eficient i més tranquil·la” amb els usuaris.

El Centre Ocupacional del carrer de Canal, que va representar una primera aposta per un model més integrador de les persones discapacitades amb l’entorn ciutadà, es va inaugurar el passat mes d’octubre i va posar-se en marxa durant el mes de febrer d’enguany. La funció bàsica dels Centres Ocupacionals és assistencial i terapèutica tot i que també es desenvolupen altres tipus d’accions.

Sinergies amb altres actors pedagògics

Concretament sobre les sinergies que la ubicació dels Centres Ocupacionals en un entorn més cèntric ha generat, el director general  del Taller Baix Camp ha comentat que s’han realitzat algunes activitats amb l’escola La Salle (participació en treballs de recerca, trobades esportives…), que es troba molt propera al nou espai descentralitzat. Així mateix, avança que té previst entrevistar-se amb la regidoria d’Ensenyament per poder estendre aquest coneixement mutu i cooperació  a altres centres escolars de la ciutat.

Ampliació del ventall de productes

Al respecte de l’elaboració de productes per part dels integrants del Centre Ocupacional, Nogués comenta que s’ha ampliat la gamma més enllà de la iniciativa ‘Espelmes amb ànima’, iniciada fa uns anys. “Aquest és un projecte d’èxit que no només a nivell intern funciona bé sinó que a nivell extern l’estem comercialitzant amb comandes específiques”, valora, mentre ha comentat que s’ha iniciat la especialització en diferents vessants com les espelmes d’aniversari, les que tenen un cistellet de vímet,… “Amb tot això s’ha anat millorant el producte i donant-lo un valor afegit”, conclou.

Una de les darreres novetats és la introducció de nous productes (bosses de tela, samarretes, vanos, clauers de terracota, etc) que també elaboren els usuaris dels Centres Ocupacionals i en els quals intervenen tant en el disseny com en l’elaboració manual. “D’aquesta forma, l’usuari  té un ventall més ampli d’ocupacions i no sempre fa el mateix, i valorem que millora la seva activitat i iniciativa, i està més motivat a l’hora de venir”, explica el director general del Taller Baix Camp.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges