Dimecres, 31 de Juliol de 2024

El festival Most del Penedès projectarà una part de la programació al Priorat

La sisena edició del certamen reunirà 35 produccions internacionals relacionades amb el món del vi i el cava que competiran a la secció Collita

20 de Setembre de 2016, per ACN
  • Imatge d'una edició del Festival Most

    eixdiari.cat

El 6è Most – Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava es celebrarà del 3 al 13 de novembre expandint-se fora del Penedès, traslladant una part de la programació al Priorat. A banda de les projeccions descentralitzades, aquest territori també serà el protagonista de la gala inaugural que es celebrarà a Vilafranca, amb l’estrena del documental ‘Priorat’, que repassa l’evolució de la indústria vitivinícola al conjunt de la comarca i posa de relleu el paper dels coneguts com a ‘Cinc Magnífics’: René Barbier, Daphne Glorian-Solomon, Àlvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana. Pel que fa a la competició, la secció Collita 2016 del Most reunirà 35 produccions internacionals que optaran a un total de set premis.

Amb l’expansió fora del territori habitual, el Most incorpora la DO Montsant i la DOQ Priorat a la DO Penedès i DO Cava que fins ara vertebraven el festival organitzat pel Cine Club Vilafranca i el Vinseum. Un dels moments més rellevants que tindrà al Priorat en el 6è Most serà durant la gala oficial d’inauguració, el divendres 4 de novembre, amb l’estrena del documental homònim.

‘Priorat’, dirigida per David Fernández de Castro, és una producció que recull com ha evolucionat el sector del vi i el cava en els darrers 30 anys, passant de tenir quatre cellers a superar el centenar. Per explicar aquest progrés, el documental aprofundirà en el paper dels ‘Cinc magnífics’ que van fer ressorgir la indústria en un moment en què corria perill d’extingir-se. Tot i que la projecció d’estrena està prevista pel dia 4, la cinta també es podrà veure dos dies abans, durant la presentació del Most que es farà a la Filmoteca de Catalunya. Posteriorment, el 12 de novembre es projectarà a Falset.

En relació a l’aspecte purament de competició, Vilafranca del Penedès tornarà a ser el punt neuràlgic del certamen. La secció Collita 2016 reunirà 35 produccions procedents de 12 països diferents, entre documentals, pel·lícules de ficció i vídeos promocionals. La meitat de les cintes són de signatura catalana, mentre que un 20% dels treballs prové del continent americà.

Aquestes 35 produccions optaran als premis habituals del Most, si bé aquest any s’incorpora un nou guardó a proposta de l’Incavi, que retribuirà amb 500 euros l’audiovisual “que millor expressi els valors del vi català”. La resta del festival, com és habitual, el completaran la secció Gran Reserva, basada en films inèdits a sales comercials però amb gran ressò en festivals internacionals; el Brot, amb una selecció de curtmetratges; i el Mini Most, que recull curtmetratges d’animació infantils.
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges