Dilluns, 30 de Setembre de 2024

L’exproReus dóna el tret de sortida a la seva 46a edició

El certamen es prepara per celebrar al 2017 els tres quarts de segle de vida

08 d'Octubre de 2016, per Jordi Sans Sugrañes
  • Rafa Fuertes, durant el seu discurs per inaugurar l'exproReus 2016

    firaReus

  • firaReus

  • firaReus

Dia assolellat, gent a les parades i expectació de la premsa i les autoritats. Així començava l’edició 46 de l’exproReus, que aplega empreses i clients de diferents sectors del mercat per mostrar els seus productes. En la inauguració, feta a les 12 del migdia, quan les instal·lacions ja bullien amb els primers assistents, hi han participat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el membre del Comitè Executiu de firaReus, Enric Olesti, i el gerent de l'empresa Viajes Para Ti, Rafa Fuertes, destacant tots tres la importància de la ciutat en el món comercial i fent èmfasi en “el seu atractiu” per als negocis.

Rafa Fuertes ha assegurat durant el seu parlament que els aspectes que fan especial la fira són “l’esforç, les ganes i la constància” de l’organització de voler que un projecte d’aquestes característiques tiri endavant any rere any. En la mateixa línia, ha esmentat l’existència d’uns “valors”, impregnats en el sí de la ciutat que condueixen a buscar noves sortides i oportunitats tenint en compte que “a Reus hi ha gent que creu en l’esperit emprenedor”.

Precisament, Fuertes va fundar l’empresa Esquiades.com l’any 2002 i actualment té al seu càrrec un total de 65 treballadors amb una mitjana d’edat de 26 anys, que van aconseguir durant el passat 2015 més de 130.000 reserves en les ofertes dels seus portals web. El ponent ha aprofitat aquest punt per reclamar a les administracions que creguin en els joves perquè són capaços de fer grans coses gràcies a unes “ganes” immenses de tirar endavant tot allò que es proposen.

Enmig de rialles “i sense ànim de generar polèmica”, Fuertes ha reconegut que és “de Tarragona de tota la vida” però que li ha resultat molt fàcil “sentir-se de Reus” per tot el que ofereix la ciutat més enllà de la històrica competència amb la localitat de veïna. L’empresari ha instat a la classe política a deixar les diferències a banda i a “buscar ponts” per tal de contribuir en la promoció de les dues localitats.

L’exproReus des de dins

Passejar entre les parades desprèn un ambient similar al del centre de Reus. Un noi i la seva àvia comenten: “acompanyo a l’àvia a donar un tomb perquè l’avi i la mare estan veient cotxes i s’avorreix”. A l’exterior i entre els expositors d’automòbils se sent una conversa telefònica: “i si comprem un camió? Ens aniria molt bé per l’empresa i ens ajudaria a créixer”. Potser és la demostració que realment Reus és una ciutat emprenedora.

Un dels venedors confessa que “no es tracta de vendre molt durant els dies que dura la fira”. Explica que el que volen és “donar-se a conèixer i aprendre del què vol realment la gent”. Certament a l’exproReus hi ha molts curiosos i un dels molts mantres que es poden sentir entre les famílies que volten és el “mira pare que bonic!”, de qualsevol nen curiós.

Des de l’organització expliquen que no hi ha una previsió de xifres de visitants per aquest any però esperen aconseguir un nombre d’entrades similars a les del 2015 i asseguren que el dia més fort serà el de la clausura, el 12 d’octubre, amb la demostració de cuina duta a terme per un finalista de l’última edició de Materchef Junior, Lukas Vives. Serà a l'estand de Cuina & Disseny-Tarraco Group.

Controvèrsia amb el nom de l’esdeveniment

Durant l’acte de presentació, l’alcalde Carles Pellicer ha encoratjat a l’organització a preparar una fira de mostres especial per l’any vinent, quan se celebraran 75 anys de l’organització del primer exproReus a la ciutat, l’any 1942. Tot i això, Pellicer ha recordat que l’origen del nom de la fira ve del castellà ‘Exposición Provincial de Reusi ha suggerit la modificació de la marca per adaptar-lo als nous temps.

Més protagonisme per al motor i la gastronomia

Per la seva banda, el membre del Comitè Executiu de firaReus, Enric Olesti, ha parlat de “voluntat contínua” d’oferir una fira que sigui referent pels diferents sectors i ha posat en valor les novetats d’enguany que incrementen l’espai dedicat a l’automoció fins arribar als 23.000 m2, amb una passarel·la per mostrar cotxes, motos i camions, al carrer de Bèlgica i després de l’increment de vendes en matèria de vehicles en l’últim any d’un 15%. A més, aquest any exproReus vertebra la seva oferta en l’àmbit d’internet i estrena una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes.

L’app, disponible per dispositius amb sistemes Android i iOS, permetrà a l'usuari comprar entrades, consultar el programa d'activitats i també oferirà la possibilitat de poder participar en sortejos de premis com ara consumicions al Tasting Village o una escapada de cap de setmana.

Aquesta eina ha estat creada amb la col·laboració de l’empresa Viajes para Ti, ubicada a l’espai de Tecnoredessa, i estarà en funcionament en les pròximes sis fires organitzades per firaReus durant tot l’any. La fira es podrà visitar, des d’aquest dissabte i fins el dimecres dia 12 d’octubre, d’11 del matí a 9 del vespre. A més, hi haurà un espai Tasting Village que romandrà obert fins a les 11 de la nit.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital exproReus
reusdigital.cat Reus Diari Digital exproReus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges