Divendres, 26 de Juliol de 2024

Roc Muñoz aposta perquè el PSC entri al govern de Reus

El primer secretari al Camp de Tarragona opina que la capital del Baix Camp no pot funcionar amb uns pressupostos prorrogats

09 de Febrer de 2017, per Enrique Canovaca
  • Roc Muñoz (en segon terme) i Sebastià Domènech, durant la tertúlia de LANOVA Opinió d'aquest dijous

    Gerard Gort

El presdient de la federació del PSC al Camp de Tarragona, Roc Muñoz, beneeix que el portaveu del partit a Reus, Andreu Martín, i els altres tres regidors entrin al govern de la ciutat i es conformi una majoria absoluta de 15 cadires. Així ho ha afirmat en declaracions al programa 'LANOVA Opinió', de LANOVA Ràdio. "Sempre que es pugui crec que hem de governar i des del PSC haurien de fer més senzilla la governança a l'Ajuntament de Reus, fins i tot participant en el govern", ha indicat l'actual alcalde de la Canonja, qui també ha volgut ser prudent i dir que "jo no m'hi posaré, en la decisió de l'agrupació, només dic el que faria si em trobés en aquesta situació". Pel socialista, són els responsables locals, "que coneixen la dinàmica del dia a dia" i la militància, els que han de decidir al respecte.

Muñoz opina, però, que una ciutat com Reus "no es pot permetre mantenir uns presupostos prorrogats" i considera que "se n'han de fer uns de nous amb consens, que es puguin executar". Preguntat per la possibilitat de fer, simplement, acords puntuals, el primer secretari al Camp de Tarragona considera que "governar en minoria és difícil i arribar a acords també ho és". El socialista ha fet aquestes declaracions després de donar suport a Andreu Martín -qui ocupa un càrrec de pes dins la seva executiva- i de reflexionar sobre la "davallada importantíssima" que ha tingut la seva formació a la ciutat. A més, ha volgut indicar que aquest posicionament és una opinió estrictament personal.

En la tertúlia de LANOVA Opinió també hi havia present el portaveu del PP a Reus, Sebastià Domènech, qui s'ha mostrat convençut que els socialistes acabaran per donar suport als comptes: "L'altre dia em vaig trobar l'Andreu Martín i li vaig preguntar pel tema. Em va dir que havien de fer l'assemblea. De totes formes, hi ha una sèrie d'indicadors que mostren l'apropament al govern, com la votació dels cinemes a La Fira, tots els temes de l'hospital o el trasllat del CMQ". Amb tot, Domènech ha reclamat a Muñoz que si entren al govern de Reus vagin amb cura amb un partit, PDeCat, que porta una deriva "poc seriosa", i ha remarcat que el PP i el PSC "són dos partits constitucionalistes" i que "coincidim en un 30, 40 o 50% dels nostres programes".

'Els pobles s'han de governar bé'

Seguint amb el debat, Roc Muñoz ha remarcat que ell no ha anat a cap manifestació independentista i que aquesta deriva "no ens porta enlloc". Pel primer secretari socialista, s'ha de deixar de banda la situació del país i governar per la ciutat: "A vegades les opinions personals són indestriables, però la ciutat ha d'estar per damunt de tot". "El nostre primer secretari (Miquel Iceta), a més, diu que allà on estigui el PSC, hi ha un govern de progrés. L'important és que puguis pactar amb diferents forces polítiques per fer mès còmode la vida de les persones. És penós allò que està passant en aquest país. Algú pensa com ens en sortirem? Creuen que en un any vista tot estarà arreglat?", ha conclòs el socialista.

Podeu escoltar la tertúlia sencera en aquest enllaç:

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J.A.C.O.  09 de Febrer de 2017

Ull a la dada.

Si, però. Sembla que no serà gratis. Bones intencions si no fos pel partit que sembla ser, també, un company de viatge. Quina ideologia està present?

Reportatges