Dimarts, 16 de Juliol de 2024

Batea, poble aragonès

20 de Juliol de 2017, per Mercè Ribé

L’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, ja ha tingut el seu minut de glòria. El representant d’aquest petit poble de la Terra Alta, a tocar d’Aragó, molt conscient de la situació que viu el país, ha fet servir el micròfon que més fort podia propagar la seva petició i ha anunciat que ha demanat cita amb el subdelegat del govern per saber quines possibilitats legals té d’independitzar-se de Catalunya i annexionar-se a Aragó, al·legant que està fart que el govern català els discrimini.

Cap, senyor Paladella, no en té cap, de possibilitat! Primer, perquè ha anat a trucar a la porta equivocada, la que representa el govern de Madrid i, per tant, la que no vol saber res de consultes i referèndums que modifiquin fronteres. I segon, perquè, si fem cas del que ha votat la gent del municipi que vostè representa, tant en la consulta del 9-N com en les darreres eleccions autonòmiques (aquelles en què implícitament ja es votava si volíem un govern independentista) els resultats al seu poble han estat contundents: un 85% a favor del sí-sí el dia de la consulta i més del 50% dels vots per JxSí i la CUP en els comicis del 2015.

Però ara no es deixi acovardir per aquestes xifres i vagi a reunir-se amb el subdelegat del govern per defensar amb dents i ungles el dret a decidir que teniu com a bateans. Tant de bo l’escoltin i tant de bo atenguin el seu prec. Que us deixessin marxar de Catalunya seria el senyal inequívoc que els que creiem en el dret a decidir de veritat ho tenim guanyat.

Però si el que vostè vol és que li facin cas i li obrin una residència que fa anys que té tancada sàpiga que, al meu entendre, està pixant fora de test. Batea, com tants d’altres pobles de zones rurals de Catalunya on els diners i les inversions arriben amb comptagotes, té dret a rabiola i vostè, com a alcalde que n’és, fa bé de queixar-se. Però compte amb les formes, frivolitzar sobre el dret a decidir ara és equivocar-se de batalla.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ep  20 de Juliol de 2017

Minuto de gloria

Ojalá la millonaria obsesión de los últimos gobiernos de la generalitat se saldase con un minuto de gloria. El problema es que llevamos como mínimo 5 años derrochando recursos públicos, haciendo el ridículo nacional el internacionalmente , fracturando la sociedad catalana y española en general, engañando a la población que todavía os cree y lo que es peor, dejaded de funciones . Ojala usted dedicase un minuto , aunque no fuese de gloria , a tener un gramo de autocritica con los "suyos" y dejase en paz a un alcalde que con toda su valentía ha tocado la fibra sensible de una Cataluña indivisible grande y libre...

Ajo-arriero  20 de Juliol de 2017

Ud. si que mea fuera de tiesto...!!!

O sea, cuando uno dice lo que ustedes quieren hacer pero a la contra, lo encuentran mal, y no tiene sentido, o sea, cuando le pican escuece. Pues mire por donde lo mire, el Sr. alcalde hace muy bien de poner las cosas claritas... Y el Valle de Arán será el siguiente, y Tarragona a continuación, así se harán las cosas, como ustedes quieren y no saben.

Ganxet  20 de Juliol de 2017

Porque no puede ser

Vamos que según Ud. no pueden adherirse a Aragón, su religión Sra. Ribe, no le permite que una población puede decidir, no es lo que reclama el "pensament unic", esto es solo posible para Udes. Gracias por su aclaración, en cuanto a lo del minuto de gloria, créame de eso saben muchísimo los secesionistas.

Reportatges