Dijous, 29 d'Octubre de 2020

A veure si ens aclarim

03 d'Agost de 2017, per Xavier Guarque

L'Estat, que som tots, té més de 60.000 milions d'euros per a rescatar bancs, que després ens diu que no es poden recuperar, i que s'han perdut en les arques.

Té més de 1.500 milions d'euros per "indemnitzar" per l'estrany "negoci", i inacceptable "clàusula" de l'anomenat Castor que, finalment, fa repercutir en els rebuts quotidians del gas a tots els contribuents, presents i futurs.

Els dos partits majoritaris es posen d'acord i, de la nit al dia, es permeten canviar la "intocable" Constitución Española, només per prioritzar el destí dels nostres impostos al pagament del deute públic, desorbitat i segurament impagable.

L'actual govern, reelegit, en l'anterior legislatura amb majoria absoluta, dicta una reforma laboral que propicia precarietat en els llocs de treball i en els sous, per tant menys cotització a la Seguretat Social, que ha provocat l'"atracament" al seu fons de reserva per poder anar pagant les pensions, deixant-la en mínims, pel que ja està advertint del perill de no poder-les pagar puntualment durant molts mesos més..

O, seguint parlant dels dinerets de tots, començant pels nostres, el que costa muntar una guerra bruta sense límits, només per desacreditar l'atac imminent, amb tot tipus d'armament, d'un perillosíssim projecte anomenat "Procés", o "Referèndum", i als que gosin donar-li suport d'alguna manera. I per tenir-nos ben atemorits i alerta en com ens movem i que diem, clar.

Diners que no poden servir de cap manera pel que pot, o podria, costar tot aquest disbarat, fins i tot, comprar unes tristes urnes per a preguntar a la gent.

A veure si ens expliquen que, utilitzant les estructures que disposa, que són totes, es pugui destruir, literalment, un personatge, decisiu per ells en altres temps, i tota la seva família. I amb d'altres, presumptament, amb el mateix delicte, no s'hi vegi la mateixa cura, decisió, contundència... Ans tot el contrari.

Com pot ser que se'ns arribi a posar d'exemple el País Basc i Navarra, que estan fora del règim fiscal i econòmic comú estatal, i que gaudeixen d'una independència de fet, tot i que no reconeguda, ni reivindicada seriosament perquè ni falta que els fa.

I en un altre ordre de coses, una curiositat: quin suport al Parlament de Catalunya necessita un partit perquè hagi de sortir als mitjans dia si i dia també a delectar-nos, a tots, amb les seves lliçons ben amanides amb, en aquest cas, impunes insults?

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ep  04 d'Agost de 2017

A Guarque

Claro que me preocupa y mucho. Pero más me preocupa que se saque partido a la corrupción para fomentar una ilegalidad. Todo esto , obviando siempre la corrupción de casa nostra, empezando por Reus. No sé si a ud. le obligan a escribir siempre de Fraga hacia el oeste o es que a ud. le gusta meter la cabeza bajo tierra y "ja veurem". Debe ser que con la independencia se arregla todo solo , y lo que es mejor, sin hacer absolutamente nada.

Ganxet  04 d'Agost de 2017

No tiene remedio

Ante todo y siguiendo sus comentarios, le tengo que informar, que el dinero para el rescate fue para las cajas, no para los bancos, primer "error". Sobre este punto pregunta ¿hubiese dejado caer Ud. (bueno su partido, que le adoctrina), las cajas y que fuesen los clientes de las mismas, las que hubiesen perdido su dinero?. Antes de que responda, con el caso Banco Popular, le recuerdo el caso Banca Catalana, que fue salvado por BB, a la vez que Banca Más Sarda, etc. Etc.. Deuda seguramente impagable, no le diré que no, pero la que no se puede pagar seguro son los bonos emitidos por la Generalitat. Y le recuerdo, por si se le olvidó, que ls impuestos los pagan las persona no los territorios, haga un esfuerzo quién paga más impuestos 7 MM o 41 MM.?. En fin le podría rebatir punto por punto, pero no vale la pena, es lo malo del pensamiento único. Por cierto si al referéndum pero dentro de la legalidad vigente, caso contrario que se cambie la Ley

Xavier Guarque  04 d'Agost de 2017

a ep

No se pas d'on treu les conclusions que en treu dels meus articles però, en tot cas, celebro que els meus articles li inspirin per enumerar la porqueria que hi ha a casa nostra. Amb el temps i una canya potser arribarà a veure la que, per voluminosa, fa molta més pudor, i li hauria de preocupar, com a mínim, d’igual manera.

jmrb  04 d'Agost de 2017

I...

Tot i que escriu en castellà, es veu que no l'entén, doncs no s'ha assabentat dels casos Gurtel, i la resta dels que es couen a Madrid, Valencia , Eros d'Andalusia, que sumen mo,ts més milions dels que sumen els d'aqui, pero està clar, que mentres esbomben els d'aqui no es parla dels d'alli. Pura tàctica embulladora.

ep  03 d'Agost de 2017

Se responde usted solo.

Cuando dice que el estado somos todos y luego escribe en tercera persona , se luce, para variar. Lo que no acabo de entender muy bien es que tendrá que ver la mala gestión, la corrupción, las insjustícias sociales, etc etc, de los diversos gobiernos centrales y autonómicos con un referendum ilegal aquí, en dinamarca y en cualquier país medianamente serio.
Por otra parte cuando ud. escribe sobre el estado, que somos todos , quizás le conviene recordar que el estado en la comunidad de cataluña y sus dirigentes han hecho tan extraordinaria gestión, que solo nos han robado en:

- Caso Pujol
- Caso agencia catalana del agua
- Caso innova
- Caso pretoria
- Caso prenafeta
- Caso caric
- Caso LLuis Pascual y Joan Piqué
- Caso hacienda Barcelona
- Caso turisme Catalunya
- Caso adigsa
- Caso Pallerols
- Caso ferrocarrils de la generalitat
- Caso Palau de la música
- Catalunya Banc

Y los que me dejo... Claro que sí , el estado somos todos, y por eso tenemos que cambiarlo entre todos, no con proyectos suicidas, excluyentes y sin futuro.
¿Que nos tiene que explicar de Arran? ¿y de los informes de la ONU? ¿Y de la huida de cargos? ¿Y del golpe de puño de los empresarios? , Vaya, otro día será.. esperamos impacientes que también eche la culpa al "estado" (que somos todos).