Dijous, 22 de Febrer de 2024

No és recurrent, no

01 de Febrer de 2024, per Xavier Guarque

Els que viuen de la solidaritat són els que posen el crit al cel i tots els bastons a les rodes quan es publiquen les balances fiscals. No sigui que quedi en evidència, una vegada més, el paper que juga la comunitat més insolidària que hi ha a la pell de brau. Que no es toqui res, i de pas els espanyols que no sàpiguen segons quina veritat. Amb el fàcil que seria explicar-ho per qui li costi comprendre-ho, i així, des del coneixement i respecte, tots plegats poder aspirar a viure i conviure amb normalitat.

Però topem amb els discursos esbiaixats, malèvols, enganyosos i electoralistes. Discursos que fan que els que no se'ls ocorreix demanar competències a l'Estat s'oposin a què d'altres les puguin demanar.   

Aquest és el país que tenim i els polítics que ens representen. Votats amb prou suficiència perquè puguin governar encara esgoten legislatures, amb la diferència més substancial significada en unes maneres més simpàtiques, o senzillament, més racionals que d'altres més tosques i viscerals.

Déu-n'hi-do quin panorama tenim davant dels ulls. I no és qüestió de desviar la mirada, autoconvencent-se que "com que no hi podem fer res" i posicionar-se en un fals marge de la política.

Això, com moltes altres coses, depassa la política de les ideologies i dels interessos electorals de partit, i està en mans del seny i la bona fe dels ciutadans. En tot cas, hauria de quedar plasmat a l'hora de votar cada quatre anys.

En aquest cas, si un bon gruix d'electors que voten es manifesta en unes preferències polítiques que condueixen a aquest de panorama, i un altre bon gruix es queda a casa. O bé decebut, o bé esgotat, o bé perquè tant li ho despreocupa tot, tenim el que tenim.

 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Reusenc  02 de Febrer de 2024

La verdad de las balanzas fiscales

Si alguien quiere saber algo de verdad de las balanzas fiscales en España, solo tiene perder media hora en informarse de verdad(victimismo=votos). Nos inyectan un 14% de subida de impuestos en Reus, en gran parte para subvencionar la trola de la independencia y la amnistía de sus amigos. Aplaudimos con las orejas Sr. Guarque.