Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Més de 1.500 persones participen en l’acte del ‘Sí’ a Reus organitzat per l’ANC i Òmnium Baix Camp

Lluís Llach intervé amb un vídeo en trobar-se a la maratoniana sessió del Parlament de Catalunya

08 de Setembre de 2017, per Isabel Martínez
  • Els convidats a parlar en l'acte pel 'Sí' a Reus

    Isabel Martínez

  •  

  •  

  •  

“Si ens volen agellonats, ens trobaran dempeus i amb una papereta a la mà”. Amb aquest desafiament, l’exvicepresidenta del Govern i encausada pel 9-N, Joana Ortega, ha refermat a la plaça de la Llibertat, aquest dijous al vespre, el seu compromís amb l’1-O. Amb una assistència multitudinària d’un miler i mig de persones, Reus se sumava amb entusiasme a la crida per votar sí al referèndum convocat pel Govern.

Coneixement, esport, cultura, associacionisme popular i memòria històrica han estat els valors que els convocats de l’acte, l’ANC i Òmnium Baix Camp, han reivindicat a través dels parlaments d’uns convidats de luxe: Francesc Xavier Grau, Núria Picas, Isona Passola, David Fernández, a banda de Joana Ortega. Finalment, Lluís Llach ha saludat la concurrència amb un vídeo en trobar-se al plenari del Parlament de Catalunya.

“No estem defensant un tema de nacionalitats sinó de col·lectivitats”, ha clamat Passola, qui ha apel·lat a la història d’acollida del país. Citant a Ciceró, la productora ha reivindicat una pàtria “on s’estigui bé” lluny d’essencialismes i ha descartat que es pugui fer cap mena de “pronunciamiento” per evitar l’1-O perquè ha afirmat que l’exèrcit ja és professional i modern i es dedica a tasques humanitàries en el marc de l’OTAN.

De la seva banda, la intervenció més directa i emocional ha estat la de l’ultra-fondista Núria Picas qui ha emprat un símil esportiu per reclamar el sí. “És una Ultra Trail que fa 300 anys que dura, i és dura de collons, però la guanyarem”, ha afirmat Picas, qui fa unes setmanes va treure l’estelada després de guanyar la competició de l’Ultra Trail del Mont-blanc.

Paradoxalment, Grau ha afirmat que “la separació” és necessària no només pel poble català sinó que també per l’Estat perquè “Espanya necessita desenvolupar-se” sobre millors bases que “forçar Catalunya” a quedar-se.

Combatiu i reclamant el passat associatiu popular, Fernández ha esmentat el coratge de Rosa Parks, las mares de la plaza de Mayo, el feminisme  o Mandela per mantenir el país “dempeus” davant les amenaces de l’estat. “Els cops d’estat no posen urnes i s’aturen al carrer”, ha dit l’expolític i periodista. Al igual que Pasola, Fernández ha reivindicat la pluralitat i la integració com a valor davant els tòpics que distorsionen. “Sóc un català amb arrels a Zamora”, ha recordat Fernández.

Amb les intervencions musicals de Xeic!, el pilar dels Xiquets de Reus, l’acte del sí ha aplegat a una multitud que s’ha cridat a participar el dia 14 a l’acte a la plaça de braus de Tarragona. En finalitzar els parlaments, han actuat el Carrasclet i l’Àliga de Reus. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

1 d'octubre, referèndum, reus, reusdigital.cat, diari reus digital
1 d'octubre, referèndum, reus, reusdigital.cat, diari reus digital
1 d'octubre, referèndum, reus, reusdigital.cat, diari reus digital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  08 de Setembre de 2017

I que ....

No son tots tant democrates (es va veure air al Parlament) aixo si la seva "democracia?", dons no cal fer tant el ...... es fa una DUI, i llestos, ¿o aixo no els interesa. Per cert, no sabía que el Teatre Nacional de Catalunya está a un altre lloc.

Bondia  08 de Setembre de 2017

1 d´´ octubre... caducidad!!

Esa fecha será la que de paso a otros actores con otros carismas y personas más sensatas, para poder dar al pueblo su verdadera dimensión. Mejorar la sanidad, mejorar la cultura y enseñanza, reducir el paro, crear una red industrial, mejoras sociales, y sobre todo: "integración del pueblo catalán, no la separación".

1 de octubre del 2017.

Reportatges