Dissabte, 23 de Novembre de 2024

Més de 100 persones exploren el medi natural pròxim al far de Salou

Durant l’activitat s'han vist unes 300 espècies a la zona

10 de Juny de 2018, per Redacció
  • Participants a l'activitat Bioblitz de Salou

    Cedida

Més de cent persones van participar aquest passat dissabte, en la segona edició consecutiva del Bioblitz de Salou, que enguany ha explorat la biodiversitat i la riquesa ecològica de l'entorn del Far i que ha fidelitzat els assistents. La jornada ha estat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou, junt amb Limonium Territori intel·ligent i la fundació World Nature, i ha comptat amb la col·laboració de Sirusa.

Durant tot el dia, les persones que hi han assistit han pogut veure unes 300 espècies de peixos, papallones, insectes, ocells, ratpenats, etc. Es tracta d'una xifra semblant a l'obtinguda l'any passat a Cala Crancs, tot i que ha sorprès la diversitat d'espècies trobades, donada la proximitat d'aquestes dues zones del Cap Salou. Com a més destacat, s'han vist set corbs marins emplomallats.

Amb posterioritat, les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l'estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou, inclosa la restauració de l'entorn de l'antiga finca de l'advocat Pedrol Rius, Cala Morisca, ara propietat de l'Ajuntament i que està immersa en un procés de reconstrucció natural i que properament s’obrirà al públic com un nou espai natural a una zona privilegiada del municipi, apuntava l’alcalde Pere Granados, present a la trobada de ciència en família junt amb la regidora de l’àrea, Julia Gómez.

El Bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó, que consisteix a identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit, durant un període curt però intens de monitoratge biològic. L'activitat la fan un grup de científics, naturalistes i voluntaris a través de la realització d'un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Enguany aquesta activitat familiar de ciència ciutadana al voltant del far de Salou ha tingut l'objectiu d'inventariar la biodiversitat de l'espai, incloent-hi la zona marina a través de la pràctica del busseig. A més, les persones participants també han conegut les aus terrestres i marines; rèptils; amfibis; papallones; mamífers; ratpenats; plantes superiors; líquens; algues; invertebrats marins; peixos i fòssils.

En aquesta edició han participat, entre altres experts, Jaume Soler, biòleg responsable de l'empresa de serveis ambientals i biodiversitat, Dàurica; la codirectora de Plàncton, Aurora Requena, i l'auxiliar de Ciències del Mar, Paula Ordoñez. També, la biòloga colombiana María Clara Díaz ha presentat el Projecte de conservació de Lloros als Andes Centrals, a Colòmbia.

Aquest Bioblitz ha estat seguit per un expert internacional que ha valorat de manera molt positiva l'experiència i que per la pròxima edició aconsella una metodologia estàndard a l'hora de capturar els invertebrats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics