Divendres, 09 d'Agost de 2024

La iniciativa VullCorredor arriba a la plaça de la Llibertat

En la inauguració de l'espai mòbil a la ciutat, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha defensat el Corredor del Mediterrani com una necessitat 'clara i meridiana'

07 de Setembre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • Imatge de la inauguració de l'espai informatiu i de recollida de signatures de VullCorredor.

    Enric Garcia

Aquest matí l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha inaugurat l’espai informatiu i de recollida de signatures que la iniciativa VullCorredor ha instal·lat a la plaça de la Llibertat per tal de reivindicar la importància econòmica i social del Corredor del Mediterrani. Pellicer ha defensat aquesta infraestructura com una “necessitat clara i meridiana”, imprescindible perquè “l’economia progressi i el comerç internacional augmenti”. El batlle també ha convidat els reusencs a “conèixer de primera mà el projecte”, ha reivindicat l’Estació intermodal del Camp de Tarragona i ha assegurat que Reus està “compromesa amb el Corredor del Mediterrani”. Vull Corredor restarà a la ciutat fins aquest dissabte al vespre.

El president de la Fundació Gresol, Anton Pont, ha volgut agrair a l’empresariat valencià el lideratge en aquesta matèria i ha parlat del Corredor del Mediterrani com “una manera de crear valor afegit i riquesa”. Al seu torn, el vicepresident segon de la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu, ha afirmat que “les administracions han d’estar al costat d’aquestes iniciatives”, i ha celebrat que es faci des de Reus, una “ciutat d’emprenedors, puntera i ambiciosa”.

Per últim, el secretari general de l’Asociación Valenciana de Empresarios (AVE), Diego Lorente, ha ressaltat que “Reus és una ciutat molt important per al Corredor” i ha demanat a la ciutadania que s’acosti aquest cap de setmana a la plaça de la Llibertat i prengui consciència del fet que “si la societat civil es mou, les coses s’aconsegueixen”. Entre els anys 2016 i 2017, l’AVE ha treballat en la recollida de suports dins el món empresarial, i enguany s’ha fixat com a objectiu divulgar els beneficis del Corredor i la necessitat que la ciutadania prengui partit en aquesta qüestió. Lorente també ha manifestat que el Corredor del Mediterrani és “més que no pas una mera infraestructura ferroviària: és una manera d’entendre el desenvolupament social i econòmic dels territoris, que entronca amb la idea europeu de connectar territoris, persones i mercaderies”. “Es tracta, en definitiva, d’un model territorial de cohesió”, ha conclòs.

Un autobús informatiu i diverses activitats programades

Al llarg d’aquest matí ja s’han desenvolupat les primeres activitats a l’espai habilitat per VullCorredor a la plaça de la Llibertat, entre les quals destaquen dos debats. Durant la tarda també s’hi organitzaran tallers infantils i es podrà visitar l’exposició interactiva sobre el Corredor del Mediterrani que s’ha instal·lat dins l’autobús de la plataforma. A més a més, l’espai disposa d’un punt de signatures per afegir-se al moviment VullCorredor i un ‘photocall’ en el qual es podran rubricar els motius pels quals es dona suport al Corredor.

VullCorredor ja ha recollit més de 77.000 signatures

Durant l’acte inaugural, l’alcalde Pellicer ha pujat a l'autobús informatiu i ha aprofitat l’avinentesa per afegir-se a la campanya de signatures, que ja acumula més de 77.775 signatures a favor del Corredor Mediterrani com a infraestructura prioritària.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges