Dilluns, 19 d'Agost de 2024

L'autobús autònom Èrica es podrà provar a l'exproReus

La ciutat estudia implementar el bus a la carta, ha avançat el regidor Arza

10 d'Octubre de 2018, per Arnau Martínez
  • El bus autònom Èrica ja corre pel Tecnoparc

    Arnau Martínez

Tots aquells que s'apropin a l'exproReus fins diumenge podran pujar al bus Èrica, un autobús elèctric i autònom que està recorrent vuit ciutats catalanes per realitzar una prova pilot. Els viatges es fan en un circuit tancat al trànsit de dos carrers del Tecnoparc per apropar els visitants a firaReus. L'autobús funciona sense conductor. És cert que sobre el minibús hi ha un operador tècnic que companya i assessora els viatgers.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha assegurat que es tracta d'una "oportunitat única". "Això és el futur", ha subratllat el mateix Pellicer. L'autobús té una capacitat per a 12 persones, sis d'assegudes i sis dretes, té climatització i és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. "Reus és una ciutat pionera en l'àmbit de la mobilitat i transport urbà, amb vehicles elèctrics", ha assegurat el batlle, "el bus Èrica se suma a tot el que fa referència a mobilitat sostenible", ha afegit.

"Reus és una ciutat de referència en proves pilot relacionades amb el transport públic", ha coincidit el delegat del govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris. Justament, l'Ajuntament de Reus vol renovar la flota dels autobusos urbans pròximament i en aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme, Marc Arza, ha manifestat que ara analitzen totes les possibilitats: "hi ha diverses opcions: el bus a la carta, establir un Uber de transport públic... En totes aquestes iniciatives també estudiem l'autobús autònom".

L'autobús Èrica és una iniciativa de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà que compta amb el suport de vuit poblacions, entre les quals Reus, i la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. També amb el patrocini de Bon Preu i Esclat. "Aquest autobús enllaça molt bé amb la innovació i l'estudi de nous sistemes de distribució", ha explicat el director de relacions externes de la cadena de supermercats, Josep Castany, "fem una inversió molt elevada en temes relacionats amb l'eficiència energètica", ha afegit.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Transportista reusenc  10 d'Octubre de 2018

Treure feina

Gràcies sr. Pelli, per treure feina als transportistes. El liberalismo va a llegar!!!!

Reportatges