Diumenge, 17 de Novembre de 2024

El barri Immaculada, amb ulls diferents

Els alumnes de la Casa d’Oficis elaboren un documental i un videojoc sobre aquesta zona de Reus

14 de Desembre de 2018, per Isabel Martínez
  • Imatge de la presentació dels treballs.

    Isabel Martínez

  • Imatge de la projecció del documental.

    Isabel Martínez

  • Els joves, presentant un dels projectes.

    Isabel Martínez

“Salut, diners i amor”. En veu del veí José Molero, aquest és el colofó del documental ‘De lluny, de prop, de Reus’ elaborat pels alumnes de la tercera edició de la Casa d’Oficis de Mas Carandell i que, aquest dijous al vespre, s’ha presentat com a cloenda de les activitats, juntament amb els treballs de l’àmbit dels videojocs (‘Morgan’ i ‘Odissea’). En total, 14 alumnes menors de 25 anys i en situació d’atur han participat en l’edició d’enguany en les disciplines de creació audiovisual i elaboració de continguts per a videojocs.

“L’experiència ha estat super xula, és una bona oportunitat per conèixer a gent i per aprendre a fer coses” afirma l’estudiant Salma Azhari, qui valora, a banda dels aprenentatges rebuts, “l’ambient familiar” fomentat pels professors i per la metodologia de treball. “M’agradaria dedicar-me al sector, el que més m’agrada és la part de postproducció” comenta sobre les oportunitats laborals que aquest curs l’han obert.

Vertebrat a partir de la veu de la que va ser directora de l’escola Alberich i Casas entre els anys 1979 i 2003, M. Teresa Vallverdú, el documental ‘De lluny, de prop, de Reus’ retrata cronològicament l’evolució del barri Immaculada des de la dècada dels anys 30 del segle XX fins a l’actualitat. En total, els alumnes han entrevistat a una dotzena de persones vinculades a la seva història (Cristian Muñoz, Cori Anton, Tomàs Navarro, Esperanza Torrijos, Francesc Xavier Torrell, Francisca Martínez, Leonor Ginés i José Molero) i a experts com l’arxivera municipal, Elisenda Cristià, o l’etnòleg Salvador Palomar. Els canvis en la vida a la zona, el paper de l’escola Alberich i Casas, la vivència del Carnaval, les transformacions urbanístiques o la relació amb la resta de la ciutat són alguns dels temes que tracten els entrevistats en els 40 minuts aproximadament de l’audiovisual.

De la seva banda, un altre dels treballs finals dels integrants de la Casa d’Oficis, el videojoc ‘Odissea’ també recorre al barri Immaculada en el seu plantejament argumental. En ell, Hulio, ha de superar una sèrie d’entrebancs fins arribar al barri al llarg de tres nivells de dificultat diferents. En el transcurs de la cloenda, s’ha vist el videojoc ‘Morgan’. En el seu parlament, els alumnes han explicat els processos de creació del producte (objectes i personatges, texturació, reading, animació i plataforma) i han destacat que ha significat “un treball en equip” important.

A banda de la presentació d’aquests treballs finals, la cloenda de la Casa d’Oficis ha servit per resumir totes les actuacions elaborades pels joves en les dues disciplines de treball. Unes tasques que, per exemple, en l’àmbit de creació audiovisual han representat la participació en el FEC Festival, l’elaboració d’un videoclip de l’escola Misericòrdia amb la col·laboració del cantant Fito Luri, la creació de l’espot de l’oferta formativa de Mas Carandell pel 2018-19 i l’elaboració de 8 càpsules per Joventut.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

casa oficis mas carandell reusdigital
casa oficis mas carandell reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics