Gerard Rull, alumne de l’especialitat d’Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració del Programa de formació i inserció-Pla de transició al treball que s’imparteix a les instal·lacions del Mas Carandell, va ser el guanyador, divendres passat, del Concurs gastronòmic PFI 2018/2019 que se celebra a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Rull va ser un dels cinc finalistes que va seleccionar el professorat tècnic de l’Institut el passat 5 d’abril, d’entre un total de 31 alumnes de la mateixa especialitat a nivell de tot Catalunya.
D’aquests, que eren alumnes del PTT Castelldefels, PIB Castellar del Vallès, PIB Vila-seca, PTT Cambrils i PTT Reus, en van sortir tres guanyadors, a partir de l’elaboració de plats de l’àmbit temàtic del concurs, 'La cuina tradicional'. En aquesta línia, el guanyador va elaborar un primer plat d’arròs negre amb tinta que ell va presentar amb el nom d’'Arròs blanc i negre' i uns bunyols de vent amb crema de torró i ratafia, amb els quals va obtenir la primera posició del certamen i es va endur com a premi una estada vacacional a l’establiment Cambrils Park.
A més d’estar entre les cinc persones preseleccionades, la resta d’alumnes del PTT que s’ofereix a Mas Carandell van participar donant suport a l'organització en les tasques que requerien dins la cuina durant el concurs. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha comentat que "la participació d’aquests joves en aquestes activitats pràctiques i externes, amb d’altres nois i noies de perfil similar, és molt positiva perquè representa un estímul a l’esforç que els esperona a seguir formant-se com a professionals".
Fa tres anys, una alumna de la mateixa especialitat del PTT que es desenvolupa al Mas també va assolir la primera posició a l’esdeveniment. El concurs gastronòmic és organitzat pel PTT de Cambrils, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives de l’Ajuntament de Cambrils, amb el suport d’empreses del sector que han participat com a jurat i amb els premis.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics