La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), l'Hospital Universitari Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili (URV), situats a Reus, busquen els darrers 40 voluntaris per completar un estudi que han iniciat sobre l'efecte del consum de pomes de polpa vermella en la reducció del colesterol LDL, conegut popularment com colesterol "dolent".
La recerca compara l'impacte del consum de pomes de polpa vermella amb el consum de pomes de polpa blanca i les infusions d'un fruit vermell anomenat aronia, amb l'objectiu d'analitzar quin és l'efecte de les antocianines, components d'origen natural presents en algunes varietats d'aquestes fruites, en la reducció del colesterol LDL.
En paraules de la doctora i cap d'estudis d'intervenció en humans d'Eurecat, de l'Hospital Universitari Sant Joan i de la Universitat Rovira i Virgili, Rosa Solà, "la implicació dels voluntaris és un factor imprescindible per poder confirmar o no la relació del consum de pomes de polpa vermella i la reducció del colesterol LDL" i en aquesta línia "contribuir a disminuir el colesterol 'dolent', que es calcula que afecta el 45% de la població".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics