Dissabte, 02 de Novembre de 2024

Tres cops Gràcies!

18 d'Abril de 2019, per Redacció Fotos: Àlex Plaza i David Fernàndez
  • Alex Plaza

  • A.P

  • A.P

  • David Fernàndez

  • David Fernàndez

Com és costum, una munió de reusencs s’han congregat aquest Divendres Sant a la remodelada plaça de la Puríssima Sang per viure l’acte més emblemàtic de la nostra Setmana Santa, les Tres Gràcies. En un ambient commovedor, els presents han fet un silenci devocional al Sant Crist amb les tres peticions -‘les Tres Gràcies’- quan la imatge s’ha girat cap al poble, després que el capità Manaies s’hagi adreçat a la porta de l’església per donar tres cops amb el seu estendard, abans d’entrar al temple. El cant del ‘Vexilla Regis’, interpretat per l’Escolania i Capella de Cantors de la Puríssima Sang, precedeix i anuncia l’acte de les Tres Gràcies, festa patrimonial d'interès nacional des del 2010, per part de la Generalitat de Catalunya. El silenci de la plaça de la Puríssima Sang s’ha trencat amb el crit de ‘Visca Crist Rei!’, amb la posterior entrada al temple.    

La processó de Retorn del Sant Crist de la Sang, ha anat precedida pels Armats de la Sang, l’Escolania i la Capella de cantors del Sant Crist de la Sang i representants de totes les confraries reusenques, integrada per membres de la Congregació de la Puríssima Sang, clavari i portadors de la imatge del Sant Crist de la Sang, el prior i prefecte de la Puríssima Sang, altres preveres de la ciutat i l’arquebisbe de Tarragona, acompanyats per l’alcalde de la ciutat i altres representants municipals.

L’acte de les Tres Gràcies, ha estat precedit per la Solemne Funció de l’Agonia, de Divendres Sant, a la Prioral de Sant Pere, coneguda amb el nom de les ‘Set Paraules’. La funció s’ha iniciat amb el trasllat del Sant Crist de la Sang del temple del seu nom fins a la Prioral, on s’ha fet la predicació i  l’acompanyament musical de l’orgue i l’Escolania i Capella de Cantors. Aquest acte ha estat, de nou, retransmès per l’emissora local LANOVA Ràdio en record al radiofonista Joan Ramon Mestre.  

Abans de la processó del trasllat del Sant Crist de la Sang, s'ha fet lectura de'La Sentència de Pilat', un document apòcrif, traduït al català, d'un text italià de finals del segle XVI o principis del XVII, retrobat  l'any 2012, a l'Arxiu de Reus.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics