Dilluns, 02 de Setembre de 2024

El Port de Tarragona té previst rebre prop de 7.500 creueristes al llarg de la setmana

Enguany se n'esperen 110.000, 10.000 més que al 2018

23 de Juliol de 2019, per Redacció/ ACN
  • S'espera l'arribada de fins a tres creuers, en els propers dies

    Reusdigital.cat

El Port de Tarragona rebrà tres creuers durant aquesta setmana que representaran l’arribada de 7.391 turistes. Aquests faran escala d’un dia a la ciutat. La coincidència en tan poc temps de tres vaixells al port, entre dimecres i diumenge d’aquesta setmana, significarà l’estada a la ciutat o a d’altres espais turístics del territori d’una gran quantitat de turistes de creuer "gens habitual", segons s'ha exposat.

Els vaixells de la companyia Costa Cruise Lines són els qui desembarcaran més passatgers. El buc 'Costa NeoRiviera' amb 1.727 passatgers arribarà aquest dimecres 24 de juliol per efectuar una escala d’unes set hores, i el vaixell 'Costa Fortuna' en desembarcarà 3.470 diumenge vinent, en una escala de 12 hores. Els turistes que viatgen amb Costa Cruise Lines i fan escala a Tarragona són principalment italians (46%), francesos (22%) i alemanys (7%), segons les dades d’aquesta temporada acumulades fins ara.

Les excursions que s’ofereixen a bord dels creuers de la companyia Costa Cruise Lines són a Tarragona, a Reus i Cambrils, a la platja de Salou, al Celler Adernats, a Poblet i voltants, a PortAventura, a Ferrari Land, a Costa Caribe i a Barcelona. El tercer dels creuers que s’esperen aquesta setmana és el 'Marella Explorer 2' de Marella Cruises. Aquest vaixell arribarà al port el divendres 26 de juliol i farà una escala de set hores. El 'Marella Explorer 2' desembarcarà 1.924 passatgers, la majoria de nacionalitat britànica (96%) i irlandesa (3%).

En aquest cas, les excursions que s’ofereixen a bord d’aquest creuer són a Tarragona, a Poblet, a Reus i Cambrils, a Altafulla, a PortAventura i a Barcelona.

Des del Port de Tarragona s'ha assenyalat que la xifra de creueristes de la setmana "és en bona part possible per la decisió de Costa Cruise Line de convertir Tarragona en el port base del 'Costa Fortuna', el creuer més gran que fins avui ha atracat mai" a la infraestructura, amb 103.000 tones de pes, 272 metres d’eslora i una alçada de 17 pisos, 13 dels quals estan disposició dels clients.

La xifra de creueristes esperada per a tot aquest any és de 110.000 persones, unes 10.000 més que l’any 2018. 

El govern aprova el conveni dels serveis d'emergències del Port de Tarragona

A banda, el govern ha aprovat aquest dimarts el conveni de col·laboració entre el Departament d'Interior i l'Autoritat Portuària de Tarragona per a la prestació dels serveis comuns de prevenció i control d'emergències del Port. Davant de la complexitat, la diversitat i el gran volum d'activitats que es duen a terme dins de la zona de servei marítimo-terrestre, l'Autoritat Portuària de Tarragona vol col·laborar amb els Bombers de la Generalitat per coordinar la gestió de les emergències que es puguin produir a la zona, millorar l'eficàcia de la prevenció, i donar una resposta coordinada i eficient en situacions de crisi. Amb el un marc de col·laboració augmenta el nivell de seguretat al Port de Tarragona.

Els Bombers disposen a la zona portuària d'una infraestructura i de recursos humans i materials especialitzats que els permet gestionar, donar suport i resposta, i assumir la direcció dels equips d'intervenció en cas d'emergència.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics