Dijous, 25 de Juliol de 2024

L'onada de calor allunya els turistes de les botigues de Reus

Establiments de sectors diversos exposen que les altes temperatures fan que els estrangers optin per la platja

26 de Juliol de 2019, per Marina Sáenz de San Vicente/ Laura Navarro
  • Una família de turistes, al Mercadal

    Marina Sáenz de San Vicente

La calor d'aquest estiu està afectant l'activitat comercial de la ciutat. Aquesta és la sensació que s'ha transmès a Reusdigital.cat des d'alguns establiments del nucli antic, des d'on s'apunta que la canícula ha provocat un descens en la presència de turistes Tomb de ravals endins. 

'Busquen la platja'

Com a reclam del patrimoni arquitectònic local, la Casa Navàs acull parelles i grups de l'estranger, seduïts per la joia modernista del Mercadal. Des de l'equipament, Núria Díaz exposa que és en especial cap a la tarda, un cop les temperatures poden començar a baixar, que les visites forànies s'animen. "Molta gent va a la platja, al matí, i aquí hi ve a comprar. Aleshores, aprofiten i veuen la Casa Navàs", raona l'encarregada. 

Sobre el desenvolupament fins ara de la temporada, Díaz assenyala que "segons l'Oficina de Turisme, tot ha estat bastant fluix, de moment, i esperaven que comencés a créixer més a partir d'aquesta segona quinzena de juliol". Per tot plegat, i si bé hi ha "moviment", es detecta un moment "més fluix" que no pas a l'hivern. L'onada de calor de les últimes jornades, argumenta, pot haver fet que part del turisme que passa les vacances a casa nostra hagi optat per la costa. 

Altres, en tot cas, es decideixen pel Gaudí Centre. "Més que res perquè la visita es pot fer amb audioguia i perquè hi ha aire condicionat", conclou.

Des del restaurant Mareselva, la cuinera Aida Cristóbal admet que les vendes "han baixat", tot raonant que "suposo que és perquè la gent se'n va directament a la platja i busquen terrasses, també". "Busquen platja. Jo crec que si vénen a Reus és de passada, a veure la Casa Navàs, les dues o tres coses concretes que hi ha i se'n tornen a la platja", analitza. "Jo també ho faria", acaba.

'Prenen un gelat, dinen, i poca cosa més'

Al seu torn, l'encarregat de Gelato Rotolato, Cristian Muñoz, afirmat que ha advertit menys presència de turistes en aquest inici de la temporada estiuenca. "Els turistes i la gent d'aquí se'n va a la platja, als pobles, on sigui, de viatge, i a Reus baixa l'activitat". No obstant això, de feina n'hi ha. "Des de fa dues setmanes, a mi, m'està anant bastant bé, pel que fa a les vendes als turistes", subratlla.

Muñoz raonat què és el que busquen els turistes quan visiten la ciutat de Reus: "El turisme que ve a Reus, que majoritàriament són francesos i russos, busquen més les botigues, comprar roba, colònies...", diu. "Després prenen un gelat, dinen i poca cosa més", rebla el comerciant.

A la botiga de roba Cloe, Toñi Valle indica que les vendes del negoci, coincidint amb l'onada de calor, no han estat "gaire bones" i "més fluixes que l'any passat". La dependenta va més enllà i ho enllaça amb una situació que afecta tot el comerç de la capital del Baix Camp. "Tot està una mica fluix, i Reus està baixant per al públic", exposa.  Valle ha expressat que "si fa molta calor, van més a la platja, però jo crec que està fluix en general la campanya sencera, la venta". "De turistes estatals no n'hi ha molts, però d'estrangers com russos i francesos, sí que se'n veuen". "Uns quants més que l'any passat, però tampoc molts", acaba. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

JOSEP JOSEP  27 de Juliol de 2019

PELLICER, POSA UNA PLATJA AL MERCADAL

Llástima que han passat les eleccions, sino Pellicer fora capaç de posar una platja al Mercadal pels turistes. Les botigues de Reus sou l'hostia beneida, sempre hi ha un culpable de que el calaix no s'ompli. Fer-s'ho mirar, tant Unió de Botigues (que no serveix per res) i moltes punyetes, no us entereu que no hi ha un duro, que totom no xupa de un sou del ajuntament.

Reportatges