Divendres, 22 de Novembre de 2024

Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona, presenta el projecte Catalunya 2030/40

Defensa la Catalunya en xarxa de cara al futur, aposta per la formació dels joves i reitera la necessitat de comptar amb infraestructures bàsiques per al desenvolupament del país

15 de Novembre de 2019, per Jordi Garcia Arnau
  • Canadell ha estat a El Círcol, aquest passat dijous

    Jordi Garcia Arnau

Joan Canadell es va fer famós per la polèmica que va aixecar la seva victòria a les eleccions a la Cambra de Barcelona. Sectors espanyolistes van intentar impugnar, sense èxit, el seu triomf. A El Círcol de Reus, aquest passat dijous al vespre i en un conferència, ha afirmat que no li agraden els incidents a les carreteres catalanes i que cal una negociació per reconduir el malestar generat per la falta de diàleg i per les sentències condemnatòries als polítics catalans.

Tot i que pot semblar lluny, la dècada dels 30 d'aquest segle s'aproxima i amb aquesta idea estan treballant les Cambres de Comerç de Catalunya. L'objectiu no és cap altre que donar un nou impuls al país per entrar ben posicionat a la nova era que ens tocarà viure. Jordi Just, president de la Cambra de Reus i de la comissió d'infraestructures de les Cambres catalanes ha estat l'encarregat de presentar el convidat a El Círcol de Reus.

N'ha destacant el seu esperit empresarial i el seu compromís amb el país, tot recordant el lema de la seva campanya; "eines de país". Canadell ha començat fent un repàs històric del marcat esperit comercial i empresarial del nostre país, recordant els 700 anys de la Llotja de Barcelona, "probablement la més antiga del món". També ha tingut un record pel centenari de la Mancomunitat, institució que va permetre fer un salt a nivell d'infraestructures que va beneficiar el teixit empresarial de l'època.

Posteriorment s'ha referit als nous reptes de futur amb els que s'ha mostrat optimista, tot i reconèixer que d'entrada poden provocar dificultats. Considera que cal pensar més enllà del Corredor del mediterrani, afirmant que cal anar en la direcció de la Catalunya en xarxa, tot vertebrant i reequilibrant el territori per que es pugui treballar des de qualsevol lloc. Sobre aquest aspecte s'ha queixat del tradicional baix nivell d'inversió de l'estat espanyol a Catalunya.

Però més enllà de les infraestructures, Canadell també considera fonamentals aspectes com la formació dels nostres joves per poder atendre les demandes de treball dels propers anys, o la internacionalització de l'economia catalana, tot veient que el mercat espanyol ja només representa el 35% de les exportacions quan anys enrere era el 65%. Tradicionalment el turisme té un important pes en la nostra economia. Canadell creu que cal aprofitar l'èxit de Barcelona per descentralitzar-lo gràcies al ric patrimoni que pot oferir la resta del país.

Per acabar la seva conferència, s'ha volgut referir a la situació de les 13 cambres de comerç de Catalunya. L'anomenada 'llei Zapatero', que els va deixar sense bona part dels seus ingressos, ha obligat a les Cambres a reinventar-se per poder continuar fent la seva feina en favor del país i del teixit empresarial. Canadell no ha perdut l'oportunitat per demanar la col·laboració de l'empresariat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  15 de Novembre de 2019

Diu

sectors espanyolistes", ell que es Nord Corea? que li diu el seu pasaport o DNI? A cas ingles, veneçolà etc. Etc., quina pena