Dilluns, 16 de Setembre de 2024

L'Ajuntament adverteix FCC que vetllarà per 'fer complir' el contracte de la brossa

Caballero assenyala que s'han fet tres requeriments a l'empresa, un dels quals relatiu a la incorporació de 18 vehicles al servei

10 de Març de 2020, per Marc Busquets
  • Imatge d'arxiu d'un camió del servei de recollida de la brossa a Reus

    Reusdigital.cat

Fomento de construcciones y contratas (FCC) "té la obligació de mantenir la ciutat neta i recollir la brossa", tal i com aquest dimarts a la tarda ha subratllat la regidora d'Hisenda i Serveis Generals del consistori, Mariluz Caballero, després de l'inici d'una sèrie d'accions de protesta encapçalades pels representants dels treballadors de l'empresa, i que han deixat centenars de contenidors plens de deixalles en les últimes hores. La representant del govern ha exposat als mitjans que s'han fet fins a tres requeriments a la societat, un dels quals passa per l'adquisició de fins a 18 vehicles, i un "advertiment formal" que, d'incomplir-se, obriria la porta a les sancions a aquesta. 

Tres requeriments i un advertiment formal

L'endemà de conèixer-se que el Tribunal català de contractació del servei públic ha desestimat la gran majoria dels recursos presentats per FCC i una altra empresa contra el plec de condicions del nou contracte de la brossa, Caballero ha celebrat el "desbloqueig" de la licitació tot afegint que "l'Ajuntament ha fet bé la seva feina". "Tot el procés es veu reforçat, ara", ha afegit, per comentar acte seguit que el document inclou aspectes relatius a "una major fiscalització del servei" per part del consistori, i una "millor" prestació del servei, en especial per l'aplicació de "noves tecnologies". 

Caballero ha carregat contra FCC, tot recordant a l'empresa que aquesta "té un contracte per complir" per mantenir la ciutat "neta". "El contracte segueix vigent. Si no es compleix, hi poden haver sancions", ha avisat. De fet, i segons ha detallat la regidora, ja s'han fet tres requeriments a Fomento de construcciones y contratas. El primer, per substituir dos vehicles; el segon, que venç aquest proper dimecres, per presentar els documents d'Inspecció tècnica de vehicles (ITV), a banda d'argumentar els motius pels quals alguns no s'han usat; i el tercer, per tal que es lloguin 18 vehicles "de manera immediata", qüestió aquesta última que igualment haurà de passar pel ple. 

Superada la situació de "bloqueig" de la setmana passada, quan els representants dels treballadors de FCC van anunciar una sèrie de mesures per protestar per la seva situació laboral, Cabellero ha manifestat que s'està analitzant la resolució del tribunal per aplicar les "millores" corresponents al plec. Abans de cloure la seva intervenció, la regidora ha apuntat que s'ha fet un advertiment formal a l'empresa, en què es fa constar que l'incompliment del contracte actual pot valer una sanció, segons el plec de condicions. "L'obligació de FCC és netejar la ciutat", ha reblat. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pep  10 de Març de 2020

Nos toman el pelo

Ya se ha visto el caso que hacen de las obligaciones nada de nada, que dejen de marear la perdiz y que pongan un servicio de recogida de basuras municipalizado, es el momento ya que no tenemos que gestionar la joya de la corona ( nuestro querido hospital ) municipalizar el servicio de las basuras, eso sí bien gestionado

Reportatges