Obra de Pere Caselles del 1904 situada al número 2 del raval de Martí Folguera (a la cantonada amb el carrer de Jesús), la casa Abelló és una altra de les joies del modernisme a Reus. Se la coneix igualment com cal Munné, pel nom del seu propietari i constructor. Amb quatre nivells (planta baixa i tres pisos), destaca especialment per l'impressionant mirador cantoner de la façana. De planta poligonal, tot combinant, ferro i vidre, s'aixeca fins al terrat de la construcció per ser completat per un capitell amb motius florals.
Munné, el constructor de la Casa Navàs
Com a curiositat, cal subratllar que cal Munné dóna a tres diferents vies: al raval (amb la façana principal), al carrer de Jesús (amb la lateral) i al carrer de les Barreres (la posterior). Si bé tenen dimensions diverses, el cert és que comparteixen característiques constructives i decoratives. En aquest sentit, del conjunt en destaquen conjunts ornamentals a la planta baixa, on s'hi poden veure sanefes amb fulles que abracen tot l'edifici.
La barana de pedra que embolcalla la part superior de la casa (on també s'hi detecta decoració vegetal), les línies sinuoses a les obertures de la planta baixa i el vestíbul són altres dels atractius de l'edificació. Caselles va donar resposta a l'encàrrec del constructor Pere Munné Domingo per refer una façana ja existent. De fet, i en aquells temps, Munné estava construint la Casa Navàs del Mercadal. Fins i tot podria dir-se que, en certa manera, l'estil de Domènech i Montaner pot detectar-se a cal Munné.
Tal i com va fer constar Jordi March al 'Catàleg de l'arquitectura modernista de Reus. Arquitectura modernista a Reus' (Pragma, 2003), mentre van durar les obres de la casa, es van mantenir dretes les façanes antigues que tenia al davant. Un cop enderrocades, l'elegant i equilibrada nova construcció va causar impacte entre els reusencs de l'època.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics