La segona part del 'synchrolift', formada per nou alineacions, construït per l’empresa URSSA al moll de Cantàbria del Port de Tarragona, va embarcar dissabte amb destinació Algèria. Aquesta segona composició, més lleugera i petita que la primera (d’11 alineacions i un milió de quilos), pesa 800 tones i fa 70 metres de llargada, va ser transportada en una operativa menys complexa que l’anterior, amb una durada de tres hores.
El 'synchrolift', construït en les instal·lacions portuàries tarragonines, pesa en total prop de 2 milions de quilos i té una llargada de 150 metres. Aquest elevador de vaixells ha estat enviat en dues parts a Algèria. Compta amb una capacitat d’elevació de 15 mil tones i s’utilitza per a la realització de tasques de manteniment o reparació d’embarcacions fora de l'aigua.
La segona operació d’embarcament realitzada durant la jornada de dissabte va ser molt més ràpida que la primera. La complexitat no era tan elevada i la tasca ja era coneguda. Com en l’anterior operativa, primerament es treure l’estructura de la ubicació on havia estat muntada mitjançant maquinària SPMT (les sigles en anglès per Transport Modular Autopropulsat).
Seguidament es va realitzar el procés d’embarcament i el posterior trincatge i subjecció a la plataforma flotant que el realitza el transport fins al continent africà. Gràcies a la rampa RO-RO, de càrrega horitzontal, que compta el moll de Cantàbria es va poder realitzar l’operació.
'Project cargo', una aposta per la diversificació
El tràfic de 'project cargo' és una aposta del port "dins de l'estratègia de creixement i diversificació de tràfics, i està consolidant el seu posicionament com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials, ja que compta amb especialistes en tot tipus de transports i tenim personal qualificat que coordina i organitza les operatives des de l’origen a la destinació", s'ha assenyalat aquest dilluns des de l'Autoritat portuària (APT).
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics