Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Els Consells esportius de Catalunya signen un manifest on insten el Govern a declarar l’activitat física 'bé essencial'

11 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Uns nanos juguen a futbol, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

Els Consells esportius de Catalunya (entre els quals el del Baix Camp) han presentat un manifest on s’insta al Govern de la Generalitat a declarar l’activitat física “bé essencial” al país. El document assegura que, igual que la cultura, l’activitat física és necessària per a la salut de tota la ciutadania. Els consells també afirmen que l’activitat física és una necessitat fonamental pel benestar i la qualitat de vida de la ciutadania que des de l’arribada de la Covid-19 només ha fet deteriorar-se.

El president de la Unió de Consells, Jaume Domingo,  ha afirmat que “la pràctica de l’activitat física s’ha demostrat segura i en el context de la pandèmia i la crisi social i econòmica que ha provocat cal protegir-la i assegurar el seu accés a tothom, especialment als escolars”.

Per als consells esportius la declaració de l’activitat física com a bé essencial ha de servir per assegurar i garantir que l’esport és essencial pel benestar de la ciutadania i que seguint l’aplicació rigorosa de tots els protocols de seguretat, higiene i salut que fins ara s’han aplicat, es permeti establir el manteniment dels programes d’esport escolar; els entrenaments esportius; i l’activitat física de gimnasos i piscines climatitzades.

No obstant això, els consells esportius també han reclamat que es mantinguin les partides destinades a les activitats fisicoesportives dels pressupostos del Consell català de l’Esport i reclamen l’activació del Pla de xoc per a l’esport a les escoles que han proposat al Govern de la Generalitat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges