Divendres, 19 de Juliol de 2024

Josep Juncosa, passió pel futbol i els colors roig-i-negres

10 de Juny de 2021, per
  • Una imatge de l'homenatge del passat dimecres

    Josep Gallofré

"Josep Juncosa sentia passió pel futbol i per uns colors. Les coses quan es viuen d'aquesta forma perduren en el temps". D'aquesta forma resumia Òscar Vallverdú, membre de la Fundació Futbol Base Reus, la figura de l'exfutbolista i extrentrenador del CF Reus durant l'acte d'homenatge celebrat aquest passat dimecres a l'Estadi Municipal.

L'homenatge organitzat per la Fundació a la figura de Josep Juncosa va comptar amb la presència de familiars de l'exjugador i exentrenador roig-i-negre, així com alguns jugadors del mític equip que va assolir l'històric ascens a Segona Divisió B l'any 1981, com Ramon Masqué o el capità Fernando Soler. Pere Palet també hi va ser, en representació dels veterans. Precisament Masqué, un dels golejadors més reconeguts del CF Reus, va definir Juncosa com una persona "especial", que "va creure molt més amb mi que no pas el que ho feia jo mateix".

Josep Juncosa va deixar una bona empremta allà on va trepitjar, com a futbolista i com a entrenador. I no només per la seva qualitat a les botes, que també, sinó per la humana. En l'àmbit estrictament esportiu, Juncosa és el tercer màxim golejador català de Primera Divisió, amb 114 gols en 13 temporades. Fitxat pel Reus des de les Borges Blanques, només va formar part de la plantilla roig-i-negra una temporada per, posteriorment, fitxar per l'Espanyol.

Posteriorment va incorporar-se a l'Atlético Aviación (l'actual Atlético de Madrid). També va disputar dos partits amb la selecció espanyola. Com entrenador va estar a la banqueta de diversos equips, sent Córdoba i Reus els més recordats per les fites aconseguides. Fitxat per l'expresident Salvador Batlle, va ser el 1981 quan l'equip roig-i-negre aconsegueix ascendir a Segona Divisió B per primer cop a la història.

Curiosament, un dels seus fills, Santi Juncosa, va coincidir amb el seu pare a la banqueta del CF Reus. No va ser cap mena d'inconvenient, ans el contrari: "Era fàcil tractar amb ell. No vaig tenir la sort de veure'l jugar, però sí que vaig poder constatar la seva humilitat i proximitat com entrenador". L'acte d'aquest passat dimecres ha servit també per presentar la campanya que engega la Fundació per preservar la memòria històrica del CF Reus, amb l'objectiu que aquesta estigui present en el dia a dia de les noves generacions.

Així, els fills de Josep Juncosa, Santi i Jose, van desplegar el primer dels plafons dedicats a jugadors i entrenadors roig-i-negres.

Un carrer amb el seu nom

La Fundació Futbol Base Reus ha iniciat els tràmits perquè una plaça o carrer de la ciutat porti el nom de l'exjugador i entrenador roig-i-negre. Aquest és el primer pas perquè la petició arribi al ple Municipal i, un cop aprovada, incorporar el nom de Juncosa al nomenclàtor de la ciutat de Reus.

L'emotiu homenatge a Juncosa a l'Estadi Municipal va comptar, a més de la presència de familiars, exjugadors i directius de l'històric equip, amb representants de les diferents penyes del CF Reus, autoritats municipals i membres de diverses corporacions, així com un ampli nombre d'aficionats. L'acte va ser presentat pels periodistes Josep Baiges i Enric Tricaz.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges