Diumenge, 28 de Juliol de 2024

Una escapada a Caseres, a la Terra Alta

12 de Setembre de 2021, per
  • Una vista panoràmica de Caseres

    Ajuntament de Caseres

Comencem a deixar enrere l'estiu i, amb la tardor més a prop, a Reusdigital.cat recuperem les escapades per al cap de setmana. En aquesta ocasió ens desplaçarem a la comarca de la Terra Alta i, en concret, descobrirem la bellesa natural i patrimonial de la població de Caseres, després de la qual ja serem a l'Aragó. El municipi té diversos elements d'interès no tan sols per fer-hi una breu excursió; de fet, passar-hi un parell de nits per gaudir de l'entorn pot ser una molt bona experiència. 

El trajecte en cotxe des de Reus no és pas complicat. De fet, per arribar-hi només cal que circuleu per la N-420 poc més d'una hora per completar els gairebé 90 quilòmetres que separen ambdues poblacions. Segons FemTurisme, el nom de Caseres podria indicar que el poble ha estat de manera immemorial un lloc on la pràctica de la caça ha predominat. És més, a l'escut de la població també hi veureu un gos de caça.

Tot plegat ens permet intuir que l'entorn de Caseres té en la vegetació i la fauna dos potents atractius, el que fan que la riquesa natural de la zona sigui un reclam. Una bona opció per fer alguns dels itineraris als indrets propers passa per deixar-se seduir pels paisatges que protegeixen el riu Algars, un afluent del Matarranya.

Al terme, a banda, hi trobareu també les restes d'un antic poblat iber, situat al puig de la Gessera. Les restes del castell d'Almudèfer (que conserva la base de planta rectangular) són igualment un indret a destacar. A tocar podreu conèixer l'església de Santa Anna, d'estil gòtic i del segle XIV.
 

Un dels atractius de Caseres són les restes del poblat iber Foto: Ajuntament de Caseres


L'església del poble de Caseres és la dedicada a Santa Maria Magdalena que, tot i que les modificacions que s'hi han fet, sembla que també és d'estil gòtic. Mines i trinxeres de la guerra civil espanyola, finalment, són altres dels elements que subratllen la importància històrica de la vila. 

Si el que busqueu és tranquil·litat, doncs, Caseres pot ser una encertada destinació per desconnectar de la rutina dels dies feiners. A més, el territori destaca per la seva gastronomia, així com pels seus vins. 
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges