Divendres, 16 d'Agost de 2024

Sis-centes persones podran seguir la Diada del Mercadal, de Reus

30 de Setembre de 2021, per Marc Busquets Obré
  • Representants de les colles han estat al sorteig de la Diada del Mercadal, aquest dijous

    Reus.cat

El saló de plens de l’Ajuntament de Reus ha estat l’escenari del sorteig de l’ordre d’actuació de les colles participants a la Diada del Mercadal que es farà aquest diumenge dia 3 d’octubre, a partir de la 1 del migdia.

Les colles entraran a plaça mitja hora abans, i actuaran seguint el següent ordre: en primer lloc, la Colla Vella dels Xiquets de Valls; en segon, els Castellers de Vilafranca; en tercer lloc, la colla local, els Xiquets de Reus; en quarta posició, la Colla Castellera Capgrossos de Mataró; i per últim, en ciinquè lloc, la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

600 persones, de públic



Fonts municipals han exposat, aquest vespre de dijous, que els Xiquets de Reus i l’Ajuntament de Reus han acordat organitzar la Diada del Mercadal, la primera trobada castellera de la represa que comptarà amb colles de diferents municipis en una mateixa plaça.

A banda de la presència de les colles podran haver-hi més de 600 persones de públic, que podran aconseguir les seves entrades aquest dijous, des de les 9 del vespre, al portal entrades.reuscultura.cat.

Hi haurà tres accessos a la plaça: des del carrer Major; pel carrer de Monterols; i pel carrer de les Carnisseries Velles. A més, es deixarà el pas obert a la circulació de les persones per sota els porxos de la plaça. L’objectiu, han assenyalat des del consistori, "és que es desenvolupi afavorint el màxim l’espectacle casteller, l’agilitat i la seguretat dels mateixos castellers, seguint en tot moment el protocol d’Actuacions Castelleres del Departament de Cultura de la Generalitat".

Tres rondes i pilars



El format de la Diada serà de tres rondes, a més d’una de pilars. Independentment dels pilars de mèrits, la Diada finalitzarà amb un pilar de 5 simultani per part de totes les colles. La primera i la tercera ronda seran conjuntes de totes les colles, excepte si hi han castells de 8, que es podrà actuar sol. I després de l’actuació conjunta.

A la segona ronda cada colla actuarà sola, i s’ha demanat que, la colla que actuï després de la que està realitzant el castell, tingui la pinya preparada sense tancar.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges