miquel reus 16 d'Octubre de 2021
que fer?
Hola
Raó no li falta; la questió es per què les coses estan així. Al meu parer hi ha, entre d'altres, tres problemes enormes. El caràcter perible de tots els productes propis amb els que han de comerciar, tant siguin vegetals com animals, no permet "jugar fort" al mercat. La inevitable globalització que fa que, en termes de productes inmediats (no inclou la cura del territori), existeixin al mercat alternatives semblants a preus aventatjosos i finalment, agradi o no, el pagès (i el ramader) es molt propens a "anar a la seva", a salvar els seus mobles primer. Lo anterior, derivat, en part, d'unes explotacions agrícoles mes aviat petites que comporten moltes dificultats de rendabilitat. Jo ho veig així des de fa 40 anys. Raons no en falten; el que falta son accions, perque nomes exposar la problemàtica no serveix (comprobar està) de massa. No em demaneu quines accions, perque no ho sabria dir., pero pel camí "de sempre", inevitablement, sempre s'arriva al mateix lloc; on som des de fa anys i panys. I cada vegade s'està mes descapitalitzat i en pitjors condicions d'actuar profitosament. Val a dir lo injust de tot plegat; el pages i el ramader no son treballadors de 8 hores al dia, 40 hores a la setmana i 30 dies de vacances. Que mes voldrien ells...!
salutacions
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics