Dilluns, 10 de Maig de 2021

25-M, primera cita electoral

14 de Maig de 2014, per Carme Forcadell

El pròxim 25 de maig hi haurà eleccions al Parlament Europeu i nosaltres, els catalans que defensem la consulta, ens hi juguem molt. Necessitem molts diputats i diputades que vagin a Brussel·les a explicar el nostre projecte de país, el nostre projecte de construcció d'un país més just, més democràtic i més lliure. Que vagin a explicar que estem immersos en un procés, absolutament democràtic i pacífic, per decidir el nostre futur. Que vagin a explicar que volem contribuir, des de la llibertat, a la millora de Catalunya, d'Europa i del món. Que vagin a explicar que el dia 9 de novembre exercirem el dret d'autodeterminació, perquè som un poble sobirà, tenim capacitat de decisió i estem preparats per decidir. Que vagin a explicar que donem suport a la Declaració de Sobirania del nostre Parlament del 23 de gener del 2013.

Necessitem molts diputats que vagin a explicar que estem mobilitzats per la democràcia, perquè abans que independentistes som demòcrates i per això volem votar i treballem per fer un procés escrupolosament democràtic, perquè votin tots amb llibertat l'opció que vulguin. Que vagin a explicar que volem exercir el nostre dret de vot, igual que ho faran els ciutadans europeus d'Escòcia el pròxim 18 de setembre. Que vagin a explicar que volem tenir els mateixos drets que tenen els ciutadans europeus d'Escòcia. Que vagin a explicar que nosaltres també som ciutadans de la Unió Europea i que volem que aquesta Unió Europea sigui igual per a tots els ciutadans que en formem part, amb els mateixos drets i els mateixos deures.

Que expliquin que a Catalunya estem treballant per la democràcia, per poder votar, que ens neguen el dret a vot, ens insulten, ens menystenen i ens humilien perquè volem continuar sent catalans, parlant en català i conservant el llegat dels nostres avantpassats. Que expliquin que el nostre projecte és absolutament inclusiu, que hi cap tothom que hi vol cabre. Que al nostre país no hi ha crispació, per més que alguns la hi vulguin veure, que un 80% dels ciutadans de Catalunya estan d'acord amb la consulta i que, com en qualsevol país democràtic, acceptaran els resultats.

Que expliquin que necessitem un estat perquè volem continuar sent catalans i l'Estat espanyol no ens vol com a catalans, per això està legislant en contra de la llengua i la cultura catalanes i en contra del benestar del poble de Catalunya. En contra de tot allò que hem estat construint durant tants anys entre tots i en contra de tot allò que ha fet possible la nostra cohesió social. Que expliquin que l'Estat espanyol està recentralitzant tots els serveis i que està impedint que ens puguem desenvolupar com a poble.

Que expliquin que necessitem un estat com el que tenen altres pobles del món, un estat que sigui nostre, que ens defensi, que ens ajudi a ser qui volem ser i a ser més feliços. Un estat que promogui la nostra llengua i la nostra cultura i que afavoreixi la cohesió i la inclusió social, que no discrimini els ciutadans pel lloc de naixement o per la llengua que parlen.

Que expliquin que el nostre projecte no s'està construint contra ningú, que Catalunya és, ha estat i continuarà sent un país solidari, democràtic, just i inclusiu. El nostre projecte de país està basat en un projecte social i cívic, en els drets de ciutadania i és per a tothom, parli com parli, vingui d'on vingui i se senti com se senti. El nostre projecte és un projecte modern del segle XXI, basat en la convivència i en la ciutadania i sense renúncies. No cal renunciar a la identitat, ni als sentiments de pertinença, ni a la llengua per ser ciutadà de Catalunya.

Que expliquin que necessitem saber què pensa la majoria del poble català per decidir quin camí hem de seguir. Que expliquin que volem continuar mantenint els nostres llaços amb l'Estat espanyol i amb Europa, els llaços familiars, culturals, lingüístics, socials, comercials etc., com sempre hem fet, que serem, que continuarem sent solidaris com sempre hem fet, que volem ser aliats i amics si ens volen, però que necessitem un estat perquè l'Estat espanyol no és ni vol ser el nostre estat.

Nosaltres, els ciutadans de Catalunya, els que volem i defensem la consulta del 9 de novembre, som els que l'hem de fer possible. Tots i cadascun dels ciutadans d'aquest país, tots i cadascun de nosaltres, hem d'assumir el compromís i la responsabilitat com a ciutadans de Catalunya, i la primera responsabilitat és anar a votar el pròxim dia 25 de maig. I votar partits que defensin la consulta, partits que defensin la democràcia i el dret de decidir el nostre futur, perquè votar és sempre democràcia.

Carme Forcadell és lingüista i presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

CANICLOSO  16 de Maig de 2014

Podem ser respectuosos amb les cultures locals sense qüestionar

Tot l'exposat és compatible amb la Constitució Espanyola que ho diu molt clar en el seu article 3º:
1 - El castellà és la llengua espanyola oficial de l'Estat. Tots els espanyols tenen el deure conèixer-la i el dret a usar-la.
2 - Les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respectives Comunitats Autònomes d'acord amb els seus Estatuts. Efectivament el que cal modificar a Espanya són els diferents Estatuts Autonòmics, no la Constitució.
3 - La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d'Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d'especial respecte i protecció. Però no de la seva imposició.

L'article 14 diu: Els espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler discriminació alguna per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.
A Espanya es discrimina a milions de treballadors i funcionaris per no conèixer les llengües tribals atorgant facilitats o “punts” als nadius de la Comunitat o simplement no admetent-los com fa el PP a Galícia i a València.

Cal conscienciar als ciutadans que hem estat enganyats i sotmesos a la tirania de les Autonomies per unes següents qüestions que a continuació detallo:

• El sistema polític actual genera uns 2 milions de víctimes infantils obligant-los a estudiar en una llengua que, si poguessin triar lliurement els seus pares o tutors, no triarien.
• El sistema polític actual ha generat el major retard i fracàs educatiu de tota la història d'Espanya situant-nos per darrere de Grècia.
• El sistema polític actual genera uns 6 milions de víctimes de la discriminació lingüística al no poder optar lliurement per ofertes de treball i oposicions en tot el territori nacional.
• El sistema polític actual gasta 6.500 milions d'euros a l'any per mantenir la imposició lingüística i normalitzar el que no és normal.
...no cal oblidar que tots els mals d'Espanya van començar el dia que es van equiparar les llengües locals a la llengua comuna de tots els espanyols. Va ser la llavor de les diferenciacions.

Reportatges