Diumenge, 03 de Març de 2024

Arriba la segona edició de la Fira de Cooperatives del Priorat

La jornada tindrà lloc el 19 d'abril, d'11 del matí a 8 de la tarda

02 d'Abril de 2014, per Redacció
  • La jornada tindrà lloc el 19 d'abril, d'11 del matí a 8 de la tarda

    turismepriorat.org

La segona fia de Cooperatives del vi del Priorat també preveu una jornada de blogaires per difondre l’activitat de la jornada a través de les xarxes socials i una sessió de tarda dedicada a l’Associació Prioritat, que posarà en valor el paper del cooperativisme a la comarca a més d’assenyalar en quin moment es troba la candidatura del Priorat a Patrimoni de la Humanitat i el paper que ha tingut el cooperativisme agrari per al seu plantejament. 

La jornada començarà a les 11h amb la inauguració a càrrec de Domènech Vila Navarra, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. Tot seguit s’obrirà la fira perquè els visitants coneguin els diferents projectes cooperatius relacionats amb el sector del vi i de l’oli i puguin tastar els seus productes i novetats. El preu per 5 degustacions, copa i entrada al centre de visitants té un cost de 6 euros. 

Una de les novetats de la segona edició de la Fira de les Cooperatives del Priorat és la participació d’un celler de fora de la comarca com a convidat. La idea de la Fundació del Castell del Vi és convidar cada any una cooperativa catalana a participar en aquesta cita per poder intercanviar coneixements i experiències. En aquesta edició, s’ha considerat oportú fer la invitació a la Cooperativa de Gandesa de la DO Terra Alta, que ha marcat també el desenvolupament vitivinícola de la comarca veïna.

La Cooperativa de Gandesa durà a terme un tast dels seus productes com també se n’ha previst un altre de les cooperatives del Priorat, a cegues, que guiarà l’enòleg Carles Escolà Crivillé i constarà del repertori de 2 blancs, 1 rosat, 1 negre jove, 2 negres criança i un vi generós, i un tast d’olis de les Cooperatives a càrrec de Francesc Gibert amb 3 olis diferents. Les sessions de tast tindran lloc al matí i tindran un cost de 3 euros. S’haurà d’efectuar reserva prèvia perquè hi ha capacitat per a 30 persones. Al migdia tindrà lloc un dinar cooperatiu al Restaurant Quinoa de Falset amb productes de la terra i selecció de vins dels cellers participants. 

A la tarda, en canvi, s’ha volgut donar protagonisme en primer lloc a les novetats dels cellers cooperatius participants, com la nova gamma de vins Castell de Falset de la Cooperativa Falset Marçà. Tot seguit, a partir de les 18.30h, serà el torn de l’entitat Prioritat que ha promogut la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO. 

Durant la sessió es coneixeran detalls dels tràmits iniciats, però principalment del paper del cooperativisme a la comarca i la seva importància per construir l’argumentari de la candidatura. L’historiador i mestre Pere Audi serà l’encarregat de pronunciar la conferència “El cooperativisme i el patrimoni agrícola, base de la candidatura del Priorat a la UNESCO” i també es podrà veure una mostra fotogràfica. En acabar aquesta xerrada, hi ha previst un berenar tradicional de pa, oli i sal i pa, vi i sucre amb una “Glosa del pa amb oli i el pa amb vi” a càrrec de “Per Versos”.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics