Divendres, 16 d'Abril de 2021

Els partits aposten per la Llei de Cambres

És una de les conclusions destacades arran de les conferències dels candidats per Tarragona organitzades per la corporació reusenca

10 de Febrer de 2021, per Redacció/ M.B.
  • Imatge d'arxiu de l'accés a la seu de la Cambra de Reus

    Reusdigital.cat

La Cambra de Comerç de Reus ha fet balanç, aquest dijous, de les nou conferències del cicle 'Eleccions, economia i empresa', protagonitzat per alguns dels candidats de la demarcació a les eleccions del 14 de febrer. A partir de les seves respostes al qüestionari elaborat per la corporació, aquesta ha assenyalat que avaluarà el "nivell de compromís" dels càrrecs electes que desenvolupin la seva activitat parlamentària.

Carreteres, transport i equipaments

Pel que fa a la primera de les qüestions plantejades, relativa aquesta a la priorització (de major a menor importància) de les actuacions que cal fer a les carreteres, el gruix dels ponents s'ha decantat pel desdoblament de l’Eix de l’Ebre (de Tortosa a Lleida) i el desdoblament de la C14 (en el tram d’Alcover a Montblanc i de Montblanc a Tàrrega). En segon lloc s'ha optat per l’adequació de la TV-3141, de Reus a Cambrils i, en tercer lloc, per l’adequació de la carretera C.241, de Montblanc a Santa Coloma de Queralt fins a la Panadella.

Sobre el futur de l'ATM del Camp i la demanda de fer-ne una per a l'Ebre, des de la Cambra s'ha apuntat que "existeix una clara unanimitat en relació a la necessitat d’incrementar el pressupost ordinari de l’ATM del Camp de Tarragona, que actualment frega els 20 milions d’euros, enfront dels més de 1.300 milions de la de Barcelon"a. La Cambra considera que, en proporció, la xifra òptima hauria de ser d’uns 150 milions.

Sobre l’ATM de les Terres de l’Ebre, s'ha apuntat, "no es qüestiona en cap cas la seva creació, però sí que es considera necessari que es pronunciï el territori, atenent que actualment disposa d’un instrument (la Taula de la mobilitat de les Terres de l’Ebre) que alguns candidats consideren que ja pot donar resposta a les necessitats del territori sense necessitat d’articular, pròpiament, una ATM".

Pel que fa a la taula de l'Aeroport, la Cambra ha argumentat que "la majoria de candidats consideren indispensable reformular aquest ens de promoció per aconseguir resultats més positius, especialment a l’hora d’incrementar el nombre de vols regulars que ofereix". Una altra infraestructura, l'estació intermodal, els candidats "s’han compromès a l’hora de defensar la necessitat d’una Estació a l’aeroport que pugui donar servei real als passatgers". Alguns també han considerat "indispensable" que el futur Tren-Tramvia passi per la base reusenca. En tot cas, s'ha afegit, "sí que hi ha la sensació generalitzada que per poder aspirar a convertir l’aeroport de Reus en la quarta pista del Prat cal una aposta real per aquesta estació".

Els candidats aposten per la Llei de Cambres

Pel que fa al model comercial de país que han defensat els candidats, "s’ha reforçat la voluntat de protegir i potenciar el comerç tradicional". Es considera que és "bàsic per cohesionar els nuclis de població". De l’àmbit turístic, i sobres les mesures pensades pels partits per donar-hi suport, la corporació ha posat de manifest que s'aposta pel Pacte nacional pel turisme. En l’àmbit energètic, a banda, també s’ha destacat el paper que pot jugar l’administració "a l’hora d’exigir a les companyies que vetllin per l’estat de les xarxes de distribució". En aquest sentit, s’ha apuntat la necessitat que es compleixi la normativa de consum i, si no és el cas, que la Generalitat actuï en aquesta línia.   

Finalment, i sobre la demanda de tirar una Llei de Cambres al Parlament, la corporació reusenca ha celebrat que "tots els partits polítics s’han mostrat partidaris de la tramitació i aprovació" del text durant la legislatura que arrencarà després del 14-F.

Servei d'assessorament per accedir als Fons Next Generation

A més de les conclusions de les ponències, la Cambra de Reus ha anunciat que posa a disposició del teixit empresarial un punt d’assessorament i orientació en matèria d’accés als Fons de finançament europeus. Els Fons Next Generation "representen una oportunitat per posar en marxa projectes empresarials d’inversions que fins ara no han pogut materialitzar per la falta de finançament".

Però per poder-la aprofitar, s'ha apuntat, "cal una reacció ràpida per a posicionar i presentar projectes amb garanties d’èxit". Tanmateix, l’assessorament no se centrarà tan sols en els Fons Next Generation. En funció de cada projecte concret, s’analitzarà si hi ha també altres possibilitats d’obtenció de fons, ja siguin d’altes programes i convocatòries de subvenció com de finançament avalat per la Unió Europea. Més informació al telèfon 977338081 o al correu secretariageneral@cambrareus.org.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Reusenc  11 de Febrer de 2021

Cambres?

Encara existeixen? Creia que ja no. Per a que serveixen? La majoria pimes, autònoms. Empreses no en vol saber res, sempre ha estat una institució arcaica. I sol serveix per organitzar fires i firetes.

Reportatges