Divendres, 05 de Març de 2021

Prohibit fer foc al bosc a partir d'aquest dimecres

Del 15 de març al 15 d'octubre, en una restricció que afecta als terrenys forestals sense autorització

14 de Març de 2017, per ACN
  • El bosc cremat i una flamarada de foc encara viva en primer terme

    ACN

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha informat que a partir d'aquest dimecres 15 de març, fins al 15 d'octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i aprofitaments forestals agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Aquest 2017, des de l'1 de gener fins avui, hi ha hagut a Catalunya 67 incendis forestals que han cremat 508,32 hectàrees forestals.

Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, fosc d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J.A.C.O.  14 de Març de 2017

Quina llàstima?

Malgrat que és una bona iniciativa, si fos possible adreçar-ho a molts temes polítics seria el 'manà' arribat d'una altre galàxia allunyada, com a mínim, 5.000 anys llum de l'esperit de la pell de brau foradada, cosida, apedaçada i sostinguda per ments quasi paleolítiques.