Divendres, 18 d'Octubre de 2024

Albert Arnavat posa llum a la formació de Fortuny i els seus primers anys a Reus

25 de Gener de 2022, per
  • Marià Fortuny

    CAGP/Iberfoto

La Biblioteca Central Xavier Amorós acollirà aquest divendres 28 de gener, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre Fortuny i Reus. La construcció d’un mite 1838-2013, d’Albert Arnavat, que anirà a càrrec de Carlos González López, historiador de l’art i Académico C de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.

La nova publicació, de Viena Edicions, se centra principalment en l’etapa de formació i els primers anys a Reus de Marià Fortuny Marsal (Reus, 1838 – Roma, 1874), el pintor més reconegut de l’art vuitcentista català, així com en la relació que va mantenir en aquest període amb la seva ciutat natal, aspectes molt poc tractats per la historiografia sobre l’artista.

El volum dona a conèixer un gran nombre de notícies inèdites (com la seva primera exposició) i fa una revisió exhaustiva de la relació de l’artista amb Reus, des que va néixer fins a la commemoració del 175è aniversari del seu natalici (el 2013), que resulta fonamental per resseguir la trajectòria de Fortuny i la construcció de la seva imatge llegendària.

Història i imatge



L'autor del llibre és docent investigador titular a la Universidad Técnica del Norte (IBarra, Equador). El reusenc és Doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i ha estat professor a la URV de Tarragona. Especialista en investigació històrica i en comissariat d'exposicions, les seves línies de recerca abasten les relacions de la història i la imatge, la publicitat i el disseny gràfic. Els resultats dels seus projectes de recerca han estat publicats en llibres i revistes especialitzades.

Ha col·laborat amb museus i altres institucions culturals i ha format part d'equips interdisciplinaris de recerca de diverses universitats europees i americanes. Albert Arnavat té més de 50 títols publicats en solitari o col·lectivament referents a diferents aspectes d'història local, així com a diverses institucions.

També sobre aspectes socials i artístics. Tota la seva bibliografia es pot consultar a la Biblioteca Central Xavir Amorós i a la Biblioteca Pere anguera.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges