Dos-cents ballarins de 13 escoles de dansa de la demarcació de Tarragona van participar aquest dissabte en la 36a Gala de Dansa de l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona, que es va celebrar al Teatre Fortuny de Reus, un teatre que gairebé es va quedar petit per donar cabuda a tot el públic, que no va deixar ni una butaca lliure.
La gala, que es duu a terme cada any per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, tenia enguany un protagonista especial, el pintor Pablo Picasso, de qui es va voler commemorar el 50è aniversari de la seva mort. La seva dona, la ballarina Olga Khokhlova, fou la musa de diverses de les seves obres. A més, l’artista va tenir relació amb els ballets russos de Diàguilev, per a qui va crear diverses escenografies, no exemptes de polèmica pel seu caràcter transgressor: “Parade, Pulcinella”, “El sombrero de tres picos”, “Le traint Bleu”, “Quadre flamenc” i “Mercure”.
L’acte va començar amb la presentació de la presidenta de l’associació, Meritxell Puvill, i la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa per part del gerent del Teatre Fortuny, Josep Margalef. Tot seguit, es va donar inici a les diferents coreografies.
Enguany, van encetar l’escenari cinc alumnes dels últims cursos del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona amb peces de tallers lliures i altres dels professors de l’institut o adaptacions. Tot seguit, les diferents escoles participants van presentar les seves coreografies de diferents disciplines: clàssic, espanyol, contemporani, jazz…
L’última actuació reservava una sorpresa. En motiu de la commemoració de la mort del mestre Picasso, ballarins i ballarines de totes les escoles participants van oferir al públic una coreografia d’”El sombrero de tres picos”, on la improvisació va tenir un protagonisme important i que el públic va aplaudir durant una bona estona.
La 36a Gala de Dansa va tenir encara una col·laboració més, la dels estudiants d’il·lustració i joieria de la comarca del Tarragonès, que van estar dibuixant les persones del públic mentre entraven al teatre, dibuixos que es van fer servir en la coreografia conjunta del final de l’esdeveniment.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics