Dimarts, 17 de Setembre de 2024

Fundació Bonanit: una família per als sensesostre

26 de Desembre de 2020, per Diego de la Vega
  • Una imatge del sopar de la nit de Nadal a l'alberg de la Fundació Bonanit de Tarragona, on s'atenen persones sense sostre

    Cedida

"Torna a casa, torna, per Nadal". De vegades, aquestes dates no només treuen la millor versió de les persones; també la cara oculta i fosca d'alguns que no tenen una llar, el que accentua més la seva situació de solitud i desemparament.

Davant d'això, la Fundació Bonanit s'ha convertit en un referent per al col·lectiu sensesostre durant tot l'any, però de manera particular en època nadalenca, quan som testimonis de moments molt especials a l'alberg que ens va cedir l'Obra Pia Montserrat a la plaça de les Peixateries Velles de Tarragona.

Voldria compartir algunes de les confessions que ens fan, aquests dies, les persones a les que atenem a l'entitat.

Sebastián R. (55 anys), em diu: "Estic desitjant tornar per les dates nadalenques a l'alberg, ja que ho compartim tot com en família".

Julien O. (53años), manifesta: "Vaig venir des d'una altra població fins i tot arriscant-me a que no m'admetessin a la Fundació Bonanit, ja que el meu període no hi havia conclòs per poder accedir a una plaça i així passar-lo amb els bons amics de l'alberg, que és on millor estic i em tracten dignament ".

Pepi i Lolo (42 anys): "Tot i ja no estar al carrer, gràcies a l'ajuda desinteressada de la Fundació Bonanit i la personal d'algun dels seus treballadors, la nit de Nadal la vam passar a l'alberg per ajudar-los i compartir amb ells el magnífic sopar que se serveix amb un caliu humà immillorable ".

Aquestes són, doncs, algunes experiències reals d'usuaris que segueixen alternant albergs i altres que van poder reintegrar-se en la societat. La veritat és que l'esperit nadalenc, i més encara el sopar de Nadal, atrauen i il·lusionen moltes persones.

Això és possible gràcies als propis treballadors que voluntàriament preparen un sopar elaborat amb el millor ingredient que pugui haver-hi: l'afecte. La col·laboradora de la Fundació Bonanit, Maria Jesús Pallares Coll, m'explica: "Cada any preparo els rodons de Nadal com a complement del sopar, ja que la meva edat no em permet fer molts esforços físics; però, aporto d'aquesta manera el meu granet de sorra amb un gest per aquestes dates ".

Tot i la pandèmia, la Fundació no va fallar tampoc aquest any els seus usuaris, i el sopar es va realitzar correctament, respectant el protocol de sanitat adequat. Al meu parer, la il·lusió de sentir-se protegit i en família hauria de durar tot l'any, per a les persones que atenem.

Diego de la Vega és coordinador de la Fundació Bonanit.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges