Diumenge, 21 d'Abril de 2024

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes actua en defensa dels interessos dels seus membres

11 de Febrer de 2021, per Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes
  • Una imatge d'arxiu del pantà de Riudecanyes

    Reusdigital.cat

Respecte a les informacions difoses per entitats i organitzacions contràries a l’activitat de la Comunitat, que fan referència a les accions judicials resultants de dues denúncies per ocupació de propietat privada que es van fer als Mossos d’Esquadra per l’ocupació de l’Assut els dies 19 d’agost de 2017 i 28 de juny de 2018, volem constatar:

- Des de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes es va denunciar l’ocupació de l’assut per part d’un grup de persones, que prèviament van ser advertides de la prohibició en tractar‐se d’una propietat privada i per raons de seguretat. La prohibició d’ocupació està a més indicada mitjançant cartells d’avis.

- Davant la insistència de l’acció d’ocupació de l’assut, en fer cas omís dels avisos, la Comunitat va decidir presentar denúncia dels fets. La Comunitat, en la defensa dels seus interessos i davant el risc que es produeixi algun accident, té l’obligació de procedir a la denúncia dels fets per tal de protegir‐se de la possibilitat de responsabilitat d’eventuals incidències.

- La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes no ha actuat mai en contra de cap activitat, manifestació o opinió d’oposició a la seva activitat. En aquest sentit s’han produït múltiples manifestacions fora de les instal∙lacions de la Comunitat, sense cap reacció en contra per part de la Comunitat. La Comunitat i els seus membres han demostrat repetidament que accepten la discrepància i, com no pot ser d’una altra manera, la llibertat d’expressió i d’opinió envers qualsevol tema, i més concretament les possibles crítiques als fonaments i l’operació del Sistema Siurana‐Riudecanyes.

Entenem perfectament la divergència de criteris i la percepció que l’statu quo pot resultar més o menys just per algunes de les parts. Tanmateix, la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes actuarà en defensa dels interessos dels seus membres sempre i quan aquestes manifestacions no respectin els límits necessaris de respecte a persones i coses. En aquest cas, serà la justícia qui decidirà si s’han excedit els límits.

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes sempre s’ha mostrat oberta al diàleg i reiterem que sempre hem acceptat i acceptem la diversitat de posicions, per això hem acceptat voluntàriament participar en la Taula del Siurana, que no és més que un espai de diàleg i concertació.

Entenem que aquest debat pot discórrer perfectament en la divergència però sota el necessari respecte que es mereixen totes les persones i entitats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics