Divendres, 01 de Desembre de 2023

Robatori al pantà

17 de Març de 2017, per Josep M. Gargallo/ Santiago Esteva
  • Pantà de Riudecanyes

    Reusdigital.cat

Quan a Reus i al Baix Camp es parla del ‘pantano’ tothom o gairebé tothom sap que es refereix al pantà de Riudecanyes. Positiva obra d’enginyeria de principis de segle XX i recrescuda a les seves acaballes, amb tots els beneficis que aportà i segueix aportant, ara principalment per a l’ús de regadiu i no tant pel de boca. L’Ajuntament de Reus, pels voltants del 1897, ja preveia la mancança de recursos hídrics per a la ciutat com per a l’agricultura.

Sempre n’hem sentit a parlar de l’esplèndida idea de la seva construcció i n’hem gaudit moltíssim amb excursions i visites efectuades al llarg de la nostra vida. Ara bé, quan ha calgut endinsar-nos en la seva administració, darrerament per a recolzar a una amiga discapacitada i que porta 55 anys asseguda en una cadira de rodes, per arranjar tota la seva  paperassa per l´herència de 10 títols, ens hem trobat més traves i costos econòmics que en l’administració estatal i local. La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes creiem que no està a l’alçada de la realitat actual, ja sigui en serveis administratius o en el  de costos i comissions  econòmiques.

El primer fet que ens va deixar bocabadats va ser quan vam presentar l’escriptura i liquidació d’herència, ambdues originals i  les seves respectives fotocopies, (per entregar aquestes) per observar-ne la legalitat i veracitat, com normalment requereix l’administració publica, ens diuen que no procedeix i que necessiten una fotocòpia compulsada de la documentació presentada. Ells mateixos s’ofereixen a fer-ho per  0.08 euros la fotocopia i 2.5 euros per pàgina, no foli. Preus legals i aprovats per l’estructura organitzativa de la Comunitat, i degudament exposats en les seves oficines. Això significava un import superior als 160 euros i quan el notari que ens va tramitar l’herència ens la va proveir, sense demanar-li cap favor, ens va cobrar un import de 25 euros.

El segon fet i més greu prové del canvi de titularitat de les accions de la Comunitat de Regants per herència. Mentre en l’administració pública el cost de tota l’herència va ser zero per la quantia de l’import heretat i que en cas que hagués estat molt i molt superior, per ser una persona afectada amb una discapacitat del 98%, també ho hauria estat, amb excepció de la plusvàlua municipal del habitatge, vet aquí que la Comunitat ens cobra un 6%, gairebé 600 euros, d’uns títols que es preveuen difícils de vendre i no disposar de terra la titular. Haurem de cedir l’aigua per no tenir costos extres de dipositària.

Sense voler faltar, creiem que  és un espoli més dels que patim la ciutadania.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges