Dilluns, 25 de Novembre de 2024

BASF aconsegueix un segon trimestre sòlid, propiciat per l’augment de preus i volums

28 de Juliol de 2021, per
  • Una imatge de la planta de BASF a la nostra demarcació

    Cedida

"S’ha mantingut el fort ritme de creixement dels últims dos trimestres. Gràcies al major nivell de preus i volums, avui podem presentar uns sòlids resultats per al segon trimestre de l’any", va declarar Martin Brudermüller, president de la Junta Directiva de BASF ES, qui es va encarregar de presentar els resultats del segon trimestre juntament amb el director financer de la companyia, Hans-Ulrich Engel.

El 9 de juliol, BASF ja va publicar xifres provisionals per a aquest trimestre i va elevar les seves previsions per al conjunt de l’any 2021. "Hem aconseguit un augment dels volums i els preus en totes les regions i segments en comparació amb el segon trimestre de 2020", va assenyalar Brudermüller. Si es comparen amb aquest període, les vendes es van incrementar en 7.100 milions d’euros fins a aconseguir els 19.800 milions d’euros.

Aquest creixement de les vendes, d’un 56%, es va deure principalment a l’augment dels preus i volums en tots els segments. Els nivells de preus van ascendir particularment en els segments de Tecnologies de Superfície, Productes Químics i Materials, mentre que els volums van créixer sobretot en els segments de Tecnologies de Superfície, Materials i Solucions Industrials.

Els efectes de divisa negatius van tenir un efecte compensatori. El resultat d’explotació (EBIT) abans d’extraordinaris durant el segon trimestre de 2021 va superar amb escreix el nivell anterior a la pandèmia, de 1.000 milions en el segon trimestre de 2019, i va aconseguir els 2.400 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 2.000 milions d’euros respecte al mateix període de l’any anterior.

Això s’atribueix principalment a l’augment considerable del EBIT abans d’extraordinaris en els segments de Productes Químics i Materials. Els segments de Tecnologies de Superfície i Solucions Industrials també van experimentar un creixement considerable dels guanys. En canvi, l’EBIT abans d’extraordinaris va disminuir notablement en Altres i en els segments de Nutrició & Cuidat i Solucions Agrícoles. Per part seva, L’EBIT va passar dels 59 milions d’euros del segon trimestre de 2020 als 2.300 milions d’euros.

El resultat d’explotació abans de depreciacions, amortitzacions i extraordinaris (EBITDA abans d’extraordinaris) es va incrementar en 2.000 milions d’euros respecte al segon trimestre de 2020 fins a situar-se en 3.200 milions d’euros. L’EBITDA va aconseguir els 3.200 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de 2.100 milions d’euros. "El creixement considerable dels guanys en la química bàsica, a causa d’un major nivell de preus i volums, va ser el principal factor que va impulsar el fort creixement generalitzat dels guanys", va comentar Brudermüller.

Evolució dels fluxs de caixa durant el segon trimestre de 2021

Els fluxs de caixa operatius es van situar en 2.500 milions d’euros en el segon trimestre de 2021, 295 milions d’euros per sobre del nivell del mateix període de 2020.

Aquesta millora es va deure principalment al notable increment de els ingressos nets, que van aconseguir els 1.700 milions d’euros. Amb 1.800 milions d’euros, el flux de caixa lliure va experimentar un augment de 254 milions d’euros en comparació amb el segon trimestre de 2020.

Evolució dels guanys en els segments de BASF durant el segon trimestre de 2021

Les vendes del segment de Productes Químics, de 3.400 milions d’euros, es van incrementar en un notable 91% en comparació amb el segon trimestre de l’any anterior. Aquest resultat està motivat, primordialment, per un augment significatiu del nivell de preus, que al seu torn s’explica per l’alta demanda, unida a una menor disponibilitat dels productes.

L’EBIT abans d’extraordinaris va ser de 990 milions d’euros, molt per sobre del nivell del segon trimestre de 2020, la qual cosa es deu en gran part al notable increment de l’EBIT abans d’extraordinaris en la divisió de Productes Petroquímics. Per part seva, l’EBIT abans d’extraordinaris també va augmentar significativament en la divisió de Productes Intermedis. En comparació amb el segon trimestre de 2020, les vendes del segment de Materials van créixer en un 75% fins als 3.700 milions d’euros. L’evolució de les vendes va ser bàsicament el resultat d’un increment notable dels volums motivat per la demanda. Amb un resultat de 792 milions d’euros en total, l’EBIT abans d’extraordinaris va experimentar un considerable augment en totes dues divisions.

Les vendes del segment de Solucions Industrials, que van aconseguir els 2.400 milions d’euros en el segon trimestre de 2021, es van situar molt per sobre del nivell del mateix període de l’any anterior, sobretot en la divisió de Dispersions i Pigments. L’increment de les vendes es va deure principalment a uns majors volums en pràcticament tots els negocis de totes dues divisions, en les quals l’EBIT abans d’extraordinaris també va acusar un notable creixement respecte al segon trimestre de 2020 i es va situar en 307 milions d’euros. L’1 de juliol de 2021, la divisió de Dispersions i Pigments va passar a dir-se Dispersions i Resines, una vegada conclosa la desinversió del negoci global de pigments de BASF.

En el segment de Tecnologies de Superfície, les vendes es van incrementar significativament en comparació amb el segon trimestre de 2020, sobretot en la divisió de Catalitzadors. El creixement del 90% de les vendes, que van aconseguir els 5.900 milions d’euros, s’explica per l’augment notable i generalitzat dels preus i volums. L’EBIT abans d’extraordinaris va ser de 289 milions d’euros, molt per sobre del nivell del mateix trimestre de l’any anterior en totes dues divisions, bàsicament pels volums de vendes. Així mateix, l’evolució dels guanys en la divisió de Catalitzadors va estar motivada per una contribució notablement major del comerç de metalls preciosos.

D’altra banda, les vendes del segment de Nutrició & Cuidat es van situar en 1.600 milions d’euros, un increment del 2% respecte al segon trimestre de 2020 motivat pel considerable creixement de les vendes en la divisió de Químics de Cura. Mentrestant, les vendes de la divisió de Nutrició & Salut van experimentar un acusat descens. Amb 138 milions d’euros, l’EBIT abans d’extraordinaris va disminuir notablement en comparació amb el segon trimestre de l’any anterior, principalment per uns marges més baixos i uns costos fixos majors en totes dues divisions.

En el segment de Solucions Agrícoles, les vendes van aconseguir els 2.000 milions d’euros i es van situar molt per sobre del nivell del segon trimestre de 2020, la qual cosa es deu principalment al notable increment dels volums en totes les regions i a l’augment dels preus. Els efectes de divisa negatius, en particular a Amèrica del Nord i del Sud, van tenir un efecte perjudicial en les vendes. Malgrat l’augment d’aquestes, l’EBIT abans d’extraordinaris va ser de 75 milions d’euros, molt per sota del nivell del mateix període de l’any anterior, la qual cosa s’explica, primordialment, pels efectes de divisa i per uns costos fixos més alts.

Pel que fa a altres, les vendes es van incrementar notablement en comparació amb el segon trimestre de 2020 i van aconseguir els 793 milions d’euros, reflectint bàsicament el creixement de les vendes en el comerç de productes bàsics. L’EBIT abans d’extraordinaris va estar considerablement per sota de la xifra aconseguida en el segon trimestre de l’any anterior, la qual cosa es deu sobretot a les incorporacions a les provisions per als components de la compensació variable arran dels sòlids resultats del segon trimestre de 2021.

Perspectives del Grup BASF per a 2021

La valoració de l’entorn econòmic global per a 2021 s’ha ajustat tal com es mostra a continuació (entre parèntesi s’indiquen els pronòstics anteriors de la declaració trimestral de BASF corresponent al primer trimestre de 2021):
Creixement del producte interior brut: +5,5% (+5,0%), Creixement de la producció industrial: +6,5% (+5,0%); Creixement de la producció química: +6,5% (+5,0%); Tipus de canvi mitjà euro-dòlar de 1,20 $ per euro (1,18 $ per euro); i preu mitjà anual del barril de petroli (Brent) de 65 $ (60 $ el barril).

Gràcies a la sòlida evolució del negoci durant la primera meitat de 2021, al repunt que està vivint l’economia global i a la previsió d’uns guanys notablement més alts en els segments de Productes Químics i Materials, els pronòstics per a l’exercici de 2021 s’han ajustat tal com s’indica a continuació (entre parèntesi es mostren les previsions anteriors extretes de la declaració trimestral de BASF corresponent al primer trimestre de 2021): Creixement de les vendes d’entre 74.000 i 77.000 milions d’euros (entre 68.000 i 71.000 milions d’euros); EBIT abans d’extraordinaris d’entre 7.000 milions i 7.500 milions d’euros (entre 5.000 i 5.800 milions d’euros); Rendibilitat del capital empleat (FREC) d’entre un 12,1% i un 12,9% (entre un 9,2% i un 11,0%); increment de les vendes de productes Acceleradors d’entre 21.000 i 22.000 milions d’euros (entre 19.000 i 20.000 milions d’euros); estabilització de les emissions de COâ‚‚ a un volum d’entre 20,5 milions de tones mètriques i 21,5 milions de tones mètriques (sense canvis).

Per a la segona meitat de 2021, BASF preveu una evolució de l’economia industrial en la seva major part estable. Els pronòstics de BASF parteixen de la base que, durant aquest període, no s’imposaran restriccions severes a l’activitat econòmica en el marc de les mesures per a combatre la pandèmia per coronavirus.
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics