Diumenge, 19 de Maig de 2024

Cámara de España amplia les pimes que podran sol·licitar els ajuts de mentoring i suport a la internacionalització

Les pimes exportadores que facturin més de 300.000 euros podran beneficiar-se d'una ajuda de fins a 20.000 euros en la línia de certificació

16 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'arxiu de la Cambra de Comerç de Reus

    Cedida

La Cámara de Comercio de España ha modificat els criteris d’admissió del programa Mentoring i Suport a la Internacionalització per a ampliar el nombre de pimes que podran acollir-se a les ajudes per a millorar la seva presència exterior.

En el cas de la línia de mentoria, es rebaixa fins als 300.000 euros la facturació exigida a les pimes per a poder sol·licitar ajudes de fins a 20.000 euros per a l'obtenció dels certificats necessaris per a exportar fora de la Unió Europea. El termini de sol·licitud estarà obert fins al 31 de maig.

Pel que fa a la línea de suport a la internacionalització, la facturació exigida a les pimes es redueix fins als 4 MEUR. En aquest cas, podran optar a ajudes de fins a 27.000 euros per a la posada en marxa d'un pla d'internacionalització prèviament definit de la mà d'un mentor d'una gran empresa. El termini de sol·licitud conclou el 30 d'abril.

Posat en marxa per la Cámara de España, com a col·laboradora de la Secretaria d'Estat de Comerç i finançat pels Fons Next Generation a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, el programa Mentoring i Suport a la Internacionalització pretén impulsar l'expansió i consolidació de pimes exportadores, així com facilitar-los l'obertura de nous mercats o millorar posicionament en els seus mercats forans habituals.

 

Línia de Mentoring Internacional

 

La línia d'ajudes de Mentoring Internacional cerca potenciar la presència exterior de les pimes amb el suport de grans empreses internacionalitzades, a través de la figura del mentor internacional. Les empreses beneficiàries han de tenir consideració de pime, ser exportadores, facturar més de 4 MEUR, i disposar de producte, servei o marca pròpia.

Una vegada comprovades les condicions exigides a les pimes beneficiàries, s'activa el pla amb la redefinició de l'estratègia internacional de la pime i l'elaboració d'una Pla d'Acció, gràcies a l'ajuda d'un mentor. Els mentors són perfils directius de grans empreses amb activitat exterior, que acompanyen a la pime en tot el procés. La durada màxima del servei de mentorització és de 2 mesos, i durant aquest temps, mentor i pime revisen tots els aspectes d'internacionalització de l'empresa, els seus mercats i clients prioritaris, així com la situació actual, perspectives i necessitats. A continuació, es definirà de manera conjunta l'estratègia i l'anàlisi de les possibles inversions en accions d'internacionalització, d'acord amb els cinc blocs de despesa del programa. Finalment, l'empresa presentarà al mentor el Pla d'Acció i procediran a realitzar una anàlisi conjunta abans de la seva validació.

En arribar a la segona fase, les pimes podran rebre un ajut de 27.000 euros, sobre un pressupost màxim elegible de 33.750, per a executar actuacions del Pla d'Acció Internacional definit amb el mentor en cinc possibles àmbits: capacitació directiva o formació especialitzada dels departaments implicats en la internacionalització, consultoria especialitzada per al desenvolupament del pla d'acció, promoció internacional que abraça les despeses de promoció, difusiuó i publicitat en els mercats objecte del pla d’acció, i implantació comercial, contemplant la realització d’estudis de viabilitat i despeses d’assessorament jurídic i fiscal necessari per a la implantació en destinació.

Les empreses que vulguin col·.aborar en el programa com a mentores, hauran d’enviar la seva sol·licitud d’adhesió al Catàleg de Mentors a través de l'anunci de "Adhesió al catàleg de Mentors" publicat per la Cámara de España en la seva seu electrònica, i complir amb quatre requisits: ser gran empresa (250 treballadors o més), facturar més de 50 MEUR, tenir activitat internacional, i posar a la disposició del programa, bons de 15 hores de personal directiu amb més de 5 anys d'experiència en el camp internacional. La Cámara de España preseleccionarà a la pime beneficiària i realitzarà les assignacions en funció de la disponibilitat del mentor de la gran empresa.

 

Línia de Certificació

 

La línia de "Certificació Internacional" pretén ajudar a les pimes en l'obtenció de les certificacions per a la comercialització internacional dels seus productes o serveis fora de la Unió Europea. L'ajuda per empresa és de 20.000 euros, sobre un pressupost màxim de 25.000, i les despeses finançables són: consultoria associada a la certificació, costos d'enviament, devolució i/o destrucció de mostres, cost dels assajos de laboratori (a Espanya o en destí); emissió de la certificació/homologació, cost de realització d'auditories, cost de renovació/manteniment de certificats, si bé tindran caràcter prioritari en el que a suport es refereix, certificacions de primer any i traducció i legalització de documents.

Per a sol·licitar el finançament, l'empresa ha de tenir la consideració de pime, superar els 300.000 euros de facturació, ser una empresa exportadora, i disposar d'un producte, servei o marca pròpia.

Les ajudes són compatibles entre si, sempre que les pimes compleixin amb tots els requisits poden optar i ser receptores d'ambdues. La Cambra d'Espanya ha habilitat una web des de la qual es pot obtenir tota la informació i sol·licitar els ajuts: 

Línia de Mentoringhttps://mentoringinternacional.camara.es/linea-mentoring-pymes-2024-segunda-convocatoria

Línia de Certificació: https://mentoringinternacional.camara.es/linea-certificacion-internacional-2024-segunda

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges