Dimecres, 20 de Novembre de 2024

El 90% dels contribuents catalans hauran cobrat les devolucions de la declaració de la renda abans del 30 de juliol

L’actuació de la inspecció fiscal catalana va permetre el 2015 obtenir uns ingressos addicionals en concepte d’impost de Patrimoni de fins a 35 milions d’euros

10 de Maig de 2016, per ACN
  • Imatge del delegat especial de l'Aeat de Catalunya, Gonzalo David García de Castro

    ACN

El 90% dels 2,4 milions de contribuents catalans que l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (Aeat) preveu que tinguin dret a devolució en la campanya de la renda ja hauran cobrat abans del 30 de juliol, ha assegurat Gonzalo David García de Castro, delegat especial de l’Aeat a Catalunya. De moment, amb dades fins el 10 de maig, 466.271 catalans ja ha cobrat la devolució amb un valor de 304 milions d’euros, el 4,46% més que l’any passat. Maria Teresa Ribas, directora de l’Agència Tributària de Catalunya, ha destacat la col·laboració amb l’Aeat que ha permès que el 2015 s’hagin obtingut uns ingressos addicionals per l’actuació de la inspecció en l’impost de Patrimoni de 35 milions d’euros. L’Aeat ha informat que abans d’obrir l’assistència de cita prèvia a Catalunya, 802.319 catalans ja han presentat la declaració de la renda corresponent a l’exercici del 2015, l’1,28% més que en la mateixa període de l’any passat, segons ha explicat Gonzalo David García de Castro.

D’aquestes declaracions, 793.148, prop del 99% s’han presentat a través d’Internet. Tot i aquest domini de la plataforma d’Internet per presentar la declaració, l’Aeat i l’Agència Tributària de Catalunya, ha desplegat un ampli dispositiu de punts d’atenció arreu del territori català amb 30 seus instal·lades i 422 llocs d’atenció per atendre com a mínim a 382.200 contribuents.

Per atendre aquest punts d’atenció l’Aeat ha contractat a unes 380 persones que s’han d’afegir a les 600 persones del personal d’Hisenda que ha passat a cobrir aquestes places d’atenció durant el temps de la campanya.

Per demarcacions, a Barcelona hi ha obertes 20 seus, 3 d’elles a la ciutat de Barcelona, amb 354 llocs d’atenció amb capacitat per atendre 315.744 cites prèvies.

A Girona, les 4 seus obertes tindran 26 llocs d’atenció per atendre 26.592 cites, a Lleida, 3 seus amb 15 llocs d’atenció per atendre 14.287 cites i finalment a Tarragona 3 seus amb 27 llocs d’atenció per atendre 25.577 cites.

En el transcurs de la roda de premsa de presentació de l’inici de l’obertura dels punts d’atenció per fer la declaració amb cita prèvia, la directora de l’Agència Tributària de Catalunya, Maria Teresa Ribas, ha destacat la importància de la campanya de la renda de l’IRPF que suposa per Catalunya uns ingressos previstos per aquest exercici del 2015 de 7.574 milions d’euros en concepte de la part del tram autonòmic del 50% que correspon a Catalunya.

Per subratllar aquesta importància, Ribas ha explicat que en impostos propis de la Generalitat els ingressos suposen uns 2.850 milions d’euros, una xifra molt per sota del tram autonòmic de l’IRPF de 7.574 milions d’euros.

La recaptació prevista en l’altre impost, el de Patrimoni, és de 472 milions d’euros que els aportaran els 72.000 contribuents catalans que presentaran aquesta declaració.

Ribas ha informat de l’actuació de la inspecció fiscal catalana, que es fa amb un alt grau de col·laboració amb la inspecció de l’agencia tributària espanyola en la persecució i fiscalització de l’impost de Patrimoni, i no en l’IRPF on l’agencia espanyola té plenes competències.

3.000 requeriments de la inspecció en Patrimoni

En el 2015, la inspecció catalana va fer 3.000 requeriments a contribuents catalans per la declaració de Patrimoni i fruit d’aquesta actuació es van ingressar addicionalment entre 30 i 35 milions d’euros. D’aquesta quantitat, 15 milions corresponen a comprovacions i correccions de la pròpia declaració i la resta de diners recaptats han estat per actuació i la persecució conjunta amb l’agencia espanyola.

García de Castro també ha explicat que en aquests últims dies, l’agència ha desplegat una actuació especial d’informació a contribuents amb patrimoni immobiliari que posen a lloguer per usos turístics que obtenen ‘’una rendibilitat molt alta’’ que en principi no es declara.

El delegat especial espera que amb aquesta campanya informativa destinada aquests potencials contribuents, es preveu que s’incrementin les declaracions en aquest concepte. A finals del mes de juliol es podrà saber el resultat d’aquesta campanya, ha explicat el delegat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics