El Consorci d’Aigües de Tarragona ha inaugurat, aquest dijous, la nova campanya de visites a la seva Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla amb un 84% de les dates del primer trimestre reservades
L’ens preveu registrar un creixement d’entre un 15 i un 20 % de visitants respecte al curs passat, quan van participar en la iniciativa prop de 4.400 infants, joves i adults
El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha donat la benvinguda, aquest dijous, al primer grup de visitants del curs 2024-2025. D’aquesta manera, l’ens inaugura una nova edició del seu programa de visites amb la previsió de rebre unes 5.000 persones entre els mesos d’octubre i juny. Si s’assoleixen aquestes xifres, el creixement respecte al curs anterior seria d’un 16 %, atès que durant la darrera edició de la campanya es van superar els 4.300 participants.
Un grup de 35 alumnes de segon d’ESO de l’Institut Cambrils han estat els primers a trepitjar l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del CAT a l’Ampolla aquest curs. Com ells, ho faran més d’un centenar de grups fins al juny del 2025. El President del CAT, Joan Alginet, qui ha rebut personalment els primers visitants, ha assegurat que “el ritme de reserves és molt positiu. A hores d’ara, ja tenim un 84 % de les dates del primer trimestre reservades i ja tenim ocupat el 70 % de tot el calendari escolar”.
Aprenentatge i sensibilització
La visita té una durada que oscil·la entre les dues i tres hores, i inclou diverses experiències adaptades als diferents perfils de públic. Els participants tenen l’ocasió de visitar els principals espais d’interès de la instal·lació del Consorci a l’Ampolla, el qual permet veure i copsar de primera mà la desena de processos als quals se sotmet l’aigua per garantir-ne la seva potabilitat i innocuïtat. Algunes de les parades d’aquest trajecte inclouen el Dipòsit d’Aigua Crua (DAC), que disposa d’una capacitat de fins a 175.000 m³, o la Sala de Control del CAT, des d’on es realitza un seguiment ininterromput de tota la infraestructura del Consorci, des del punt de captació fins als dipòsits a través dels quals se subministra aigua als prop de cent consorciats.
A més a més, durant la seva visita, els participants gaudeixen d’un taller de tast d’aigua. A través d’aquesta activitat, apta per a tota mena de públics, es posa en valor l’alta qualitat de l’aigua potable que arriba directament a les llars i, alhora, es promocionen algunes eines per fer-ne un ús responsable. En aquesta línia, el President del Consorci, destaca que “el principal objectiu del programa de visites va més enllà d’entendre qui som i què fem al CAT; volem, sobretot, que la població tant del Camp de Tarragona com de les Terres de l’Ebre, de qualsevol edat, vegi amb els seus propis ulls els recursos i l’esforç que requereix garantir l’accés a l’aigua potable i que aquesta no ens arriba a casa per art de màgia”. Alginet subratlla que “sensibilitzar i fer pedagogia de la importància de preservar el recurs és una qüestió intrínseca en la naturalesa del CAT”.
Precisament, per fomentar l’interès en l’òptima gestió de l’aigua entre els estudiants, el Consorci cofinança parcialment la despesa del trajecte a les institucions acadèmiques, el qual va suposar una inversió de prop de 18.000 euros durant el passat curs.
La visita a la potabilitzadora del Consorci d’Aigües de Tarragona és totalment gratuïta i es pot sol·licitar a través del portal web www.ccaait.com/visitants.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics